Μια συνταγή της αμερικάνικης κουζίνας για να ετοιμάσετε αυτά τα αλμυρά μεγάλα μάφιν τύπου Texas. Αυτά μάφιν είναι γεμάτα με γευστικό λουκάνικο chorizo, ψητή πιπεριά και νόστιμο μαλακό τυρί. Γίνονται εύκολα, καταψύχονται απλά και εύκολα και είναι ιδανικά για ένα νόστιμο πρωινό ή σνακ. Μπορείτε να κάνετε αυτά τα μάφιν χρησιμοποιώντας φόρμα 12-18 μικρότερων μάφιν, αντί των 6 μεγάλων που χρησιμοποιεί αυτή η εκδοχή.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 λουκάνικα chorizo (250 γραμμάρια), κομμένα σε κύβους 1 εκατοστού
1 φλιτζάνι (180 γραμμάρια) ψημένη κόκκινη πιπεριά, στραγγισμένη και ψιλοκομμένη
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
3 φλιτζάνια (450 γραμμάρια) αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 ¼ φλιτζάνια (250 γραμμάρια) τριμμένο τυρί τσένταρ
3 αυγά
½ φλιτζάνι (125 ml) φυτικό λάδι
1 φλιτζάνι (250 ml) γάλα
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
Τσάτνεϊ ντομάτας για σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C/200°C (στον αέρα) και λαδώνουμε μια φόρμα για 6 μεγάλα μάφιν με μαγειρικό σπρέι
Βήμα 2
Τοποθετήστε τα λουκάνικα chorizo σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και μαγειρέψτε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να γίνουν τραγανά και χρυσαφί. Προσθέστε την πιπεριά και το κρεμμυδάκι. Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν
Βήμα 3
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τα ¾ του τυριού. Κάντε ένα πηγάδι στο κέντρο
Βήμα 4
Χτυπάμε τα αυγά, το λάδι, το γάλα και τη μουστάρδα. Τα ρίχνουμε στο αλεύρι, μαζί με τα ¾ του μείγματος με τα λουκάνικα. Απλώστε απαλά μέχρι να αναμειχθούν, μην τα ανακατέψετε πολύ
Βήμα 5
Μοιράστε τη ζύμη ομοιόμορφα στις 6 τρύπες για μάφιν. Απλώστε πάνω από τα μάφιν το υπόλοιπο τυρί και το υπόλοιπο μείγμα λουκάνικου
Βήμα 6
Ψήστε για 10 λεπτά, μειώστε τη φωτιά στους 200°C/180°C (στον ανεμιστήρα) και μαγειρέψτε άλλα 20-25 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρό ένα σουβλάκι που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο. Αφήστε τα για 5 λεπτά πριν τα αδειάσετε σε μια σχάρα για να κρυώσουν ελαφρώς
Βήμα 7
Σερβίρετέ τα ζεστά ή κρύα με τσάτνεϊ ντομάτας
Συμβουλές του Σεφ:
Η ψητή πιπεριά μπορεί να αγοραστεί σε βάζα ή σε συσκευασίες κατεψυγμένων στα σούπερ μάρκετ.
Χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε είδος μουστάρδας έχετε διαθέσιμο
Αποθηκεύστε τα μάφιν σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Τα ζεσταίνουμε στο φούρνο ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
Τυλίξτε τα μάφιν σφιχτά σε μεμβράνη και ψύξτε τα για έως και ένα μήνα. Ξεπαγώστε τα στο ψυγείο όλη τη νύχτα και ζεστάνετέ τα στο φούρνο ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
Φτιάξτε αυτά τα μάφιν για παιδιά σε μια κανονική φόρμα για μάφιν. Θα κάνει 12-18 μάφιν, ψήστε τα στους 180°C για 15-20 λεπτά.
Καλή όρεξη!