Απολαύστε με αυτή την συνταγή της ελληνικής κουζίνας ένα χορτοφαγικό μεσημεριανό γεύμα με αλοιφή φασολιών και φέτας με ελληνική σαλάτα και πίτες βρώμης. Ενα νόστιμο πιάτο, γεμάτο θρεπτικά συστατικά, που περιλαμβάνει μια νόστιμη αλοιφή φασολιών και φέτας και μια κλασσική ελληνική σαλάτα γεμάτη από χρήσιμα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός σας. Θα σας ενθουσιάσει!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κονσέρβα (400 γραμμάρια) φασόλια, στραγγισμένα
1 λεμόνι, ½ χυμό, ½ κομμένο σε 4 φέτες
2 κουταλιές της σούπας μαλακό, κρεμώδες τυρί ρικότα ή βιολογικό γιαούρτι
85 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
1 σκελίδα σκόρδο
12 πίτες βρώμης
Για τη σαλάτα:
4 ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 μέτριο αγγούρι, κομμένο σε κύβους
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
12 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες
λίγα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ρίξτε τα φασόλια, το χυμό λεμονιού, τη ρικότα, τα 50 γραμμάρια φέτα και το σκόρδο σε ένα μπολ και χτυπήστε τα στο μπλέντερ για να φτιάξετε μια πάστα. Προσθέτουμε την υπόλοιπη φέτα και ρίχνουμε το μείγμα σε τέσσερα μικρά μπολ.
Βήμα 2
Για να φτιάξετε τη σαλάτα, ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί με τον δυόσμο (προαιρετικά) και μοιράστε τα σε άλλα τέσσερα μικρά μπολ, προσθέτοντας από πάνω μια φέτα λεμονιού. Αυτά μπορούν να διατηρηθούν, παγωμένα σε αεροστεγές δοχείο, για δύο-τρεις ημέρες. Για να φάτε, αλείψτε τις πίτες βρώμης με το μείγμα φασολιών, στύψτε τις φέτες λεμονιού πάνω από τις σαλάτες και απλώστε τις γενναιόδωρα πάνω στα πίτες.
Καλή όρεξη!