Μια ιδιαίτερη και χαρακτηριστική ινδική συνταγή. Το aloo matar είναι ένα απολαυστικό vegan πιάτο με πατάτες και αρακά σε σάλτσα από πουρέ ντομάτας. Γίνεται εύκολα και είναι πού γευστικό.Το καλύτερο είναι ότι όλα τα συστατικά είναι άμεσα διαθέσιμα. Σερβίρετέ το ζεστό με naan, puris, rotis ή απλό ρύζι.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
¼ φλιτζάνι φυτικό λάδι
2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας πάστα σκόρδου τζίντζερ
1 φύλλο δάφνης
4 μεγάλες πατάτες καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι μπιζέλια κατεψυγμένα
½ φλιτζάνι ντοματοπελτέ
1 ½ κουταλάκι του γλυκού garam masala
1 ½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας κόλιαντρο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα γουόκ σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε τα κρεμμύδια, την πάστα σκόρδου τζίντζερ και το φύλλο δάφνης. Αφήστε τα στη φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τις πατάτες και τον αρακά. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, για περίπου 15 λεπτά. Αφαιρέστε το φύλλο δάφνης.
Βήμα 2
Ρίξτε τον πουρέ ντομάτας, το garam masala, την πάπρικα, τη ζάχαρη και το αλάτι στο μείγμα λαχανικών. Συνεχίστε το μαγείρεμα για περίπου 10 λεπτά. Ρίχνουμε μέσα τον κόλιανδρο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 2 λεπτά. Σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!