Αμερικανικά γλυκά funnel: Μια εξαιρετική συνταγή της αμερικάνικης κουζίνας για να ετοιμάσετε αυτά τα αγαπημένα γλυκά, που είναι κάτι σαν μια διασταύρωση ντόνατ και τσούρος. Γεμίστε ένα χωνί ή μια σακούλα με κουρκούτι και περιχύστε το σε καυτό λάδι για να φτιάξετε τραγανά στρογγυλά funnel. Εύκολα, διασκεδαστικά και απολαυστικά!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
φυτικό λάδι ή ηλιέλαιο για τηγάνισμα
300 γραμμάρια αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη, συν επιπλέον για το πασπάλισμα
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
275 ml γάλα
2 αυγά
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ρίχνουμε αρκετό λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα για να ανέβει μέχρι τη μέση, πρέπει να έχει βάθος περίπου 7 εκατοστά. Ζεσταίνετε μέχρι το λάδι να φτάσει τους 170 -180 C (αν δεν έχετε θερμόμετρο, ρίξτε ένα μικρό κομμάτι ψωμί – το λάδι θα είναι είναι αρκετά ζεστό, αν το ψωμί ροδίσει σε περίπου 30 δευτερόλεπτα).
Βήμα 2
Όσο ζεσταίνεται το λάδι, χτυπήστε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη, το μπέικιν πάουντερ, το γάλα, τα αυγά και μια καλή πρέζα αλάτι. Μεταφέρετε το κουρκούτι σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής μιας χρήσης και στερεώστε το άκρο με ένα μανταλάκι (θα χρειαστείτε κι άλλο μανταλάκι για το άλλο άκρο, αφού το ανοίξετε.)
Βήμα 3
Όταν το λάδι είναι ζεστό, κόψτε το άκρο της σακούλας ζαχαροπλαστικής για να ανοίξετε ένα άνοιγμα πλάτους περίπου 1 εκατοστού και βάλτε το δάχτυλό σας, ώστε να είστε έτοιμοι. Κρατήστε τη σακούλα πάνω από το λάδι, αφήστε το δάχτυλό σας και περιχύστε το κουρκούτι σε σχήμα στροβιλιζόμενου κύκλου. Πιέστε το άνοιγμα για να κλείσει, μετά φτιάξτε ένα άλλο funnel, θα πρέπει να χωρέσετε περίπου 3 στο ταψί κάθε φορά, ανάλογα με το πλάτος του ταψιού σας. Κλείστε τη σακούλα ζαχαροπλαστικής με ένα άλλο μανταλάκι όσο μαγειρεύονται τα funnel, θα χρειαστούν περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας, πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με ζάχαρη άχνη, και τα σερβίρουμε ζεστά.
Καλή όρεξη!