Αμερικάνικη πίτα πεκάν: Φτιάξτε με αυτή την εύκολη αμερικάνικη συνταγή αυτό το παραδοσιακό και λαχταριστό επιδόρπιο, που συνηθίζεται την ημέρα των ευχαριστιών, για ένα εορταστικό δείπνο. Η κλασική συνταγή για πίτα πεκάν σερβίρεται καλύτερα με σαντιγί ή με μια μπάλα παγωτό. Απολαύστε την!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
αλεύρι, για το πασπάλισμα
1 συσκευασία (500 γραμμάρια) έτοιμη ζύμη για γλυκό
75 γραμμάρια βούτυρο, μαλακωμένο
100 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
175 γραμμάρια σιρόπι
175 γραμμάρια σιρόπι σφενδάμου
3 αυγά
½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
300 γραμμάρια πεκάν, κομμένα στη μέση
κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια απλώνουμε τη ζύμη. Κόψτε την και στρώστε την στην βάση μιας φόρμας, κρατώντας τυχόν κοψίματα σε περίπτωση που χρειαστεί να γεμίσετε τυχόν ρωγμές μετά το ψήσιμο. Τρυπήστε τη βάση ζύμης με ένα πιρούνι και αφήστε να κρυώσει για 30 λεπτά ή μέχρι να σφίξει.
Βήμα 2
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190C. Στρώνουμε τη φόρμα με λαδόκολλα, την γεμίζουμε με φασόλια για βάρος και ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να δέσουν τα πλαϊνά. Αφαιρούμε τα φασόλια και την λαδόκολλα και ξαναβάζουμε τη φόρμα στο φούρνο για 5-10 λεπτά μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να σφίξει η βάση. Αφήνουμε να κρυώσει.
Βήμα 3
Αυξήστε το φούρνο στους 200 C. Χρησιμοποιήστε ένα ηλεκτρικό σύρμα για να χτυπήσετε το βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί μέχρι να αφρατέψουν. Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε και τα δύο σιρόπια. Προσθέστε σταδιακά τα αυγά, ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και τη βανίλια και στη συνέχεια χτυπήστε τα καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε μέσα τα πεκάν και, στη συνέχεια, ρίξτε το μείγμα στη φόρμα. Ψήνουμε για 10 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 160 C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30-35 λεπτά (η πίτα πρέπει να ροδίσει και η γέμιση να ταλαντεύεται λίγο στο κέντρο όταν ανακινείται). Αφήνουμε να κρυώσει στο ταψί. Πιθανότατα θα χρειαστεί να περάσετε ένα μαχαίρι γύρω από το ταψί για να ξεκολλήσετε την πίτα. Σερβίρουμε με σαντιγί ή παγωτό.
Καλή όρεξη!