Δοκιμάστε να κάνετε με αυτή τη συνταγή της αμερικάνικης κουζίνας, αυτές τις απλές και νόστιμες τηγανίτες με ανανά και μπανάνα. Είναι πιο εύκολο να γίνουν από τις παραδοσιακές τηγανίτες, γίνονται πολύ γρήγορα και είναι εντυπωσιακές και λαχταριστές. Η ζάχαρη muscovado, που χρησιμοποιεί αυτή η συνταγή, είναι ακατέργαστη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο που περιέχει φυσική μελάσα. Έχει πλούσιο καφέ χρώμα, υγρή υφή και γεύση σαν καραμέλα.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
100 γραμμάρια φρέσκο ή στραγγισμένο κονσερβοποιημένο ανανά
1 μπανάνα κομμένη σε φέτες
100 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη muscovado
1 αυγό
100 ml γάλα
ηλιέλαιο, για τηγάνισμα
Ελληνικό γιαούρτι και σιρόπι σφενδάμου, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ψιλοκόψτε τον ανανά και κόψτε σε φέτες τη μπανάνα. Αφήνουμε στην άκρη. Ρίξτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα καλά.
Βήμα 2
Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και σπάμε το αυγό, μετά ανακατεύουμε σταδιακά το αυγό στο αλεύρι, προσθέτοντας το γάλα σταδιακά για να γίνει ένα απαλό κουρκούτι.
Βήμα 3
Προσθέστε τον ανανά και την μπανάνα. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε το κουρκούτι σε γεμάτες κουταλιές της σούπας, σε αρκετή απόσταση γιατί θα να απλωθούν. Όταν εμφανιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια, αναποδογυρίστε τις τηγανίτες και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν.
Βήμα 4
Μαγειρέψτε όλες τις τηγανίτες και διατηρήστε τις ζεστές. Σερβίρουμε 2-3 τηγανίτες με μια κουταλιά γιαούρτι και περιχυμένο λίγο σιρόπι σφενδάμου.
Καλή όρεξη!