Αμερικανικές τηγανίτες πρωινού: Ετοιμάστε με αυτή την αμερικανική συνταγή μια βάση από τηγανίτες αμερικανικού τύπου ολικής αλέσεως μαζί με μια σειρά από γαρνιτούρες. Μπορείτε να τις σερβίρετε σαν γλυκές, με φρούτα και γιαούρτι ή σαν αλμυρές, με μαλακό τυρί και σολομό. Ενα πλούσιο πρωινό, που θα αρέσει σε όλους!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
100 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως
2 αυγά, τα ασπράδια και οι κρόκοι χωριστά
150 ml ημιαποβουτυρωμένο γάλα
πολύ λίγο λάδι, για μαγείρεμα (προαιρετικά)
Για την επικάλυψη:
100 γραμμάρια μαγειρεμένο σολομό, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
85 γραμμάρια μαλακό τυρί με χαμηλά λιπαρά
1⁄4 αγγούρι, κομμένο σε φέτες
1⁄2 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 κεσεδάκια (x 120 γραμμάρια) βιολογικό γιαούρτι
1 μπανάνα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε φέτες
160 γραμμάρια ανάμεικτα μούρα (όπως μύρτιλα, σμέουρα και κεράσια)
άνηθο, κάπαρη και φρέσκο κρεμμυδάκι σε φέτες, καρύδια, ανάμεικτους σπόρους, τριμμένη κανέλα και σιρόπι σφενδάμου, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βάλτε το αλεύρι σε ένα μπολ και μετά ρίξτε μέσα τους κρόκους των αυγών και το μισό γάλα και χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε σιγά σιγά το υπόλοιπο γάλα (θα πρέπει να γίνει ένα ρευστό κουρκούτι). Χτυπήστε τα ασπράδια αυγών σε ένα ξεχωριστό μπολ και, στη συνέχεια, μόλις σφίξουν, βάλτε τα στο κουρκούτι και ανακατέψτε απαλά.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και απλώνουμε μια σταγόνα λάδι γύρω από τη βάση χρησιμοποιώντας χαρτί κουζίνας. Ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας κουρκούτι ανά τηγανίτα (θα πρέπει να μπορείτε να φτιάξετε τρεις κάθε φορά, σε καλή απόσταση μεταξύ τους) και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά μέχρι να εμφανιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια και να σφίξει το κάτω μέρος τους. Γυρίστε τις με ένα μαχαίρι παλέτας και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά ακόμα. Τοποθετήστε τις τηγανίτες σε μια στρώση σε μια μεγάλη πιατέλα και στη συνέχεια πάνω από τη μία πλευρά τοποθετήστε τον σολομό, το μαλακό τυρί, τις φέτες αγγουριού, τις φέτες λεμονιού και τις φέτες κρεμμυδιού. Πάνω από την άλλη πλευρά βάλτε το γιαούρτι, τις φέτες μπανάνας και τα μούρα. Αν θέλετε, σκορπίστε πάνω από τις αλμυρές τηγανίτες την κάπαρη, τον άνηθο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια (προαιρετικά) και πάνω από τις γλυκές τηγανίτες τα καρύδια, τους σπόρους, την κανέλα και το σιρόπι σφενδάμου. Ή, απλά, σερβίρετέ τα όλα αυτά στο πλάι της πιατέλας, για διαλέξει ο καθένας ανάλογα με τις προτιμήσεις του.
Καλή όρεξη!