Αμερικάνικη Κουζίνα

Αμερικανικές τηγανίτες βατόμουρου

Αμερικανικές τηγανίτες βατόμουρου

Αμερικανικές τηγανίτες βατόμουρου: Δείτε αυτή την συνταγή της αμερικάνικης κουζίνας για να μαγειρέψετε αυτό το κλασσικό αμερικάνικο επιδόρπιο. Ανάλαφρες, αφράτες και φρουτώδεις, αυτές οι τηγανίτες είναι μια υπέροχη απόλαυση, στην οποία δεν θα μπορείτε να αντισταθείτε! Τις σερβίρετε με σιρόπι και με επιπλέον φρούτα που προτιμάτε.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

200 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 αυγό
300 ml γάλα
1 μεγάλη κουταλιά βούτυρο
1 συσκευασία (150 γραμμάρια) βατόμουρου
ηλιέλαιο ή λίγο βούτυρο για το μαγείρεμα
απλό κλασσικό σιρόπι ή σιρόπι σφενδάμου

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε μαζί και ανακατέψτε 200 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ και μια πρέζα αλάτι.

Βήμα 2
Χτυπάμε 1 αυγό με 300 ml γάλα, κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο των ξηρών υλικών, ρίχνουμε μέσα το γάλα με το αυγό και χτυπάμε για να γίνει ένα παχύρρευστο λείο κουρκούτι.

Βήμα 3
Βάζουμε μέσα μια καλή κουταλιά λιωμένο βούτυρο και προσθέτουμε απαλά το μισό από τη συσκευασία των 150 γρ. βατόμουρων

Βήμα 4
Ζεσταίνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού ηλιέλαιο ή μια μικρή κουταλιά βούτυρο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.

Βήμα 5
Ρίξτε διαδοχικά μια μεγάλη κουταλιά της σούπας από το κουρκούτι στο τηγάνι για να φτιάξετε τηγανίτες με διάμετρο περίπου 7,5 εκατοστών. Φτιάξτε τρεις ή τέσσερις τηγανίτες κάθε φορά.

Βήμα 6
Μαγειρέψτε για περίπου 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να εμφανιστούν μικρές φυσαλίδες στην επιφάνεια κάθε τηγανίτας, στη συνέχεια γυρίστε και μαγειρέψτε άλλα 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Βήμα 7
Σκεπάζετε με χαρτί κουζίνας για να διατηρηθούν ζεστές όσο τηγανίζετε την υπόλοιπη ζύμη.

Βήμα 8
Σερβίρουμε με κλασσικό σιρόπι ή σιρόπι σφενδάμου και τα υπόλοιπα βατόμουρα.

Καλή όρεξη!