Δοκιμάστε αυτή την αμερικάνικη συνταγή για να κάνετε ένα λαχταριστό clafoutis βατόμουρου. Μια ενδιαφέρουσα εκδοχή της κλασικής γαλλικής συνταγής clafoutis, όπου αντί για κεράσια χρησιμοποιούμε ζουμερά βατόμουρα. Η προσθήκη ζαχαρωμένου μπέικον θυμίζει καθαρά brunch με αμερικανικές τηγανίτες. Απολαύστε το!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
70 ml σιρόπι σφενδάμου, συν επιπλέον για σερβίρισμα
125 ml κόκκινο κρασί
250 γραμμάρια βατόμουρα
2 αυγά, συν 4 κρόκους αυγών
100 γραμμάρια ψιλή ζάχαρη
250ml κρέμα γάλακτος
50 ml κονιάκ
50 γραμμάρια αλεύρι απλό
6 φέτες μπέικον
1 ½ κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
κρεμ φρες, για σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το σιρόπι σφενδάμου και το κρασί να βράσουν. Βάζουμε τα βατόμουρα σε ένα μεγάλο μπολ, τα περιχύνουμε με το μείγμα σιροπιού και κρασιού και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη μαζί, μετά χτυπήστε με το σύρμα την κρέμα γάλακτος και το κονιάκ, ακολουθούμενο από το αλεύρι. Αφήστε το να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά – το μείγμα πρέπει να έχει τη σύσταση του ζυμαριού για τηγανίτες.
Βήμα 2
Όσο ξεκουράζεται το κουρκούτι, απλώστε το μπέικον σε μια σχάρα πάνω από ένα ταψί και πασπαλίστε το με ζάχαρη άχνη. Ψήνουμε στους 180C για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Μοιράζετε τα βατόμουρα και τα υγρά τους σε έξι ρηχά κεραμικά πιάτα και μετά περιχύνετε το κουρκούτι. Ψήνουμε στον ίδιο φούρνο με το μπέικον για 25 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει ελαφρώς. Σερβίρετε με το ζαχαρωμένο μπέικον, λίγο σιρόπι σφενδάμου και κρεμ φρες (προαιρετικά).
Καλή όρεξη!