Αγγλική Κουζίνα

Bara brith με μαύρη σοκολάτα, πορτοκάλι και τζίντζερ

Bara brith με μαύρη σοκολάτα, πορτοκάλι και τζίντζερ

Δοκιμάστε αυτή την αγγλική συνταγή και ετοιμάστε ένα κλασικό ουαλικό κέικ τσαγιού bara brith, φτιαγμένο με μαύρη σοκολάτα, πορτοκάλι και τζίντζερ. Ενα παραδοσιακό κέικ, αρωματισμένο με τσάι, αποξηραμένα φρούτα και μπαχαρικά. Το ανάμεικτο μπαχαρικό που χρησιμοποιείται σε αυτή την εκδοχή, γνωστό και ως μπαχαρικό πουτίγκας, είναι ένα μείγμα γλυκών μπαχαρικών, με συστατικά συνήθως την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το μπαχάρι. Απολαύστε το!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

3 φακελάκια μαύρου τσαγιού
300 γραμμάρια αποξηραμένα ανάμεικτα φρούτα
βούτυρο, για τη φόρμα
180 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
4-5 κομμάτια από κομπόστα τζίντζερ
100 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
2 κουταλάκια του γλυκού μαρμελάδα
2 σταγόνες εσάνς πορτοκαλιού ή χρησιμοποιήστε 1 πορτοκάλι, ξεφλουδισμένο
1 μέτριο αυγό
230 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
½ κουταλάκι του γλυκού ανάμεικτο μπαχαρικό
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
1 πρέζα αλεσμένο τζίντζερ
Για τη διακόσμηση:
50 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
2 πορτοκάλια (προαιρετικά)

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ρίξτε τα φακελάκια τσαγιού σε μια κανάτα ανθεκτική στη θερμότητα, ρίξτε 350 ml βραστό νερό από τον βραστήρα και αφήστε τα για 5 λεπτά. Ρίξτε τα αποξηραμένα φρούτα σε ένα μεγάλο μπολ ανθεκτικό στη θερμότητα και περιχύστε τα με το ζεστό τσάι. Σκεπάστε τα και αφήστε να μουλιάσουν όλη τη νύχτα.

Βήμα 2
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170C. Βουτυρώνουμε μια φόρμα 2 κιλών και στρώνουμε με λαδόκολλα. Σκορπίζουμε τη ζάχαρη πάνω από τα μουλιασμένα φρούτα και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Προσθέστε το τζίντζερ, τη σοκολάτα, τη μαρμελάδα, την εσάνς πορτοκαλιού, το αυγό, το αλεύρι, μια πρέζα αλάτι και όλα τα μπαχαρικά και στη συνέχεια ανακατέψτε τα καλά να γίνουν ένα πηχτός χυλός.

Βήμα 3
Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για 1 ώρα και 15 λεπτά. Αφήνουμε στη φόρμα για 10 λεπτά και στη συνέχεια το βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσει.

Βήμα 4
Για την διακόσμηση, λιώστε τη σοκολάτα σε σύντομες ριπές στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε ένα μπολ ανθεκτικό στη θερμότητα που τοποθετείτε πάνω από ένα τηγάνι με νερό που σιγοβράζει, διασφαλίζοντας ότι το μπολ δεν αγγίζει το νερό. Αν φτιάχνετε εσείς την αποξηραμένη φλούδα, ξεφλουδίστε τα πορτοκάλια και κόψτε τη φλούδα σε λωρίδες. Στεγνώστε τις με μια πετσέτα κουζίνας, στη συνέχεια απλώστε τις σε ένα ταψί και ψήστε στους 90 C ή στη χαμηλότερη ρύθμιση του φούρνου σας για 3 ώρες, ελέγχοντας κάθε 45 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν. Περιχύστε τη σοκολάτα πάνω από το κέικ και σκορπίστε τις φλούδες πορτοκαλιού. Σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!