Μια πολύ καλή αμερικάνικη συνταγή για μπέργκερ με ψητό φιλέτο ψαριού, λεμόνι και ταρτάρ χαλαπένιο. Ιδανικό για ένα απογευματινό μπάρμπεκιου με την οικογένεια! Μια γρήγορη και απλή συνταγή για μια ξεχωριστή απόλαυση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκό ψάρι της αρεσκείας σας, ενώ για λίγο παραπάνω νοστιμιά αλλάξτε τα ψωμάκια ολικής αλέσεως με λίγο αφράτο λευκό ψωμί!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
ΤΑΡΤΑΡ ΧΑΛΑΠΕΝΙΟ
3 πιπεριές χαλαπένιο, ψιλοκομμένες
½ φλιτζάνι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
2 κουταλιές της σούπας κάπαρη, ξεπλυμένη, στραγγισμένη και ψιλοκομμένη
1 ½ φλιτζάνι μαγιονέζα
1 κουταλάκι της σούπας μουστάρδα
ΜΠΕΡΓΚΕΡ ΨΑΡΙΟΥ BARRAMUNDI ΜΕ ΨΗΤΟ ΜΑΡΟΥΛΙ
4 φιλέτα ψαριού barramundi χωρίς πέτσα
2 φέτες μαρουλιού, κομμένες στη μέση
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ σούπας φλούδα λεμονιού
Αλάτι και πιπέρι για να αλατοπιπερώσετε
1 επιπλέον λεμόνι κομμένο στη μέση
4 μαλακά ψωμάκια ολικής αλέσεως
Εκτέλεση της συνταγής:
ΤΑΡΤΑΡ ΧΑΛΑΠΕΝΙΟ
Βήμα 1
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τις πιπεριές χαλαπένιο, τον μαϊντανό, τη κάπαρη,τη μαγιονέζα και τη μουστάρδα. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσουν
ΜΠΕΡΓΚΕΡ ΨΑΡΙΟΥ BARRAMUNDI ΜΕ ΨΗΤΟ ΜΑΡΟΥΛΙ
Βήμα 1
Ετοιμάστε το μπάρμπεκιου σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία
Βήμα 2
Περιχύστε τα φιλέτα του ψαριού και τα φύλλα μαρουλιού με ελαιόλαδο, πασπαλίστε με τη φλούδα λεμονιού και αλατοπιπερώστε κατά τις προτιμήσεις σας
Βήμα 3
Ψήστε το φιλέτα, γυρίζοντας μια φορά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν, περίπου για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Ψήστε στη σχάρα τα μαρούλια και τα 2 μισά του λεμονιού με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω μέχρι να ψηθούν, περίπου για 1-2 λεπτά
Βήμα 4
Για να σερβίρετε, ψήστε τα κομμένα πλαϊνά των ψωμιών πριν αλείψετε γενναιόδωρα τις βάσεις με ταρτάρ χαλαπένιο. Από πάνω βάζουμε ένα φιλέτο ψαριού, μια φέτα μαρουλιού και καρυκεύουμε κατά βούληση. Προσθέστε από πάνω μία φέτα ψωμιού και σερβίρετε με το ψημένο λεμόνι.
Καλή όρεξη!