Το μπούκοβο ή νιφάδες κόκκινου πιπεριού είναι ένα καρύκευμα ή μπαχαρικό αποτελείται από ξηρές και θρυμματισμένες (σε αντίθεση με το έδαφος) κόκκινες πιπεριές τσίλι . Αυτό το καρύκευμα παράγεται πιο συχνά από πιπεριές τύπου καγιέν . Οι εμπορικοί παραγωγοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια ποικιλία διαφορετικών ποικιλιών μπούκοβου, συνήθως εντός των 30.000-50.000 μονάδων Scoville . Συχνά υπάρχει μεγάλη αναλογία σπόρων , οι οποίοι πιστεύεται ότι περιέχουν τα περισσότερα μπαχαρικά . Η θρυμματισμένη κόκκινη πιπεριά χρησιμοποιείται από τους κατασκευαστές τροφίμων στο τουρσί, σε μείγματα, chowders , μακαρόνια σάλτσα , σάλτσα πίτσας , σούπες και λουκάνικο .
Θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι στην Τουρκία, που χρησιμοποιείται ως κοινό καρύκευμα με πολύ λίγους σπόρους, είναι γνωστό ως pul biber . Μία ειδικά παρασκευασμένη ποικιλία είναι το urfa pul biber ( isot ).
Ιστορικό
Το μπούκοβο ή θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι, γνωστό για την πικάντικη θερμότητα, μοίαζει με μια σειρά από πιπεριά πιπεριές. Η κόκκινη πιπεριά ξεκινά αρχικά πράσινη πριν ωριμάσει σε πορτοκαλί-κόκκινο έως βαθύ σκούρο κόκκινο χρώμα. Καλλιεργείται καλύτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, μεταξύ 70 έως 84 βαθμών και ηλιόλουστου καιρού. Ένα ή περισσότερα κόκκινα πιπεριά – έως τέσσερις ποικιλίες – μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία θρυμματισμένου κόκκινου πιπεριού. Τσίλι Jalapeños, serranos και Anaheim είναι μερικά από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα τσίλι για την παραγωγή θρυμματισμένου κόκκινου πιπεριού. θρυμματισμένη κόκκινη πιπεριά ή μπούκοβο βρίσκεται συχνά σε μια ποικιλία πιάτων, όπως ιταλικά, ινδικά, μεξικάνικα και καραϊβικά.
Με την πάροδο του χρόνου, η θρυμματισμένη κόκκινη πιπεριά χάνει το επίπεδο πικάντικης και συνήθως διαρκεί έως 12 έως 18 μήνες. Σήμερα, η Κίνα και η Τουρκία είναι από τις κορυφαίες χώρες που παράγουν θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι.
Πηγή: Wikipedia