Βραζιλιάνικα τυροπιτάκια (pão de queijo): Δοκιμάστε αυτή την βραζιλιάνικη συνταγή για να ψήσετε παραδοσιακά τυροπιτάκια της Νότιας Αμερικής. Το αλεύρι ταπιόκας που χρησιμοποιείται εδώ, είναι ένα άμυλο που εξάγεται από τη ρίζα της μανιόκας και που είναι βασική τροφή σε πολλές περιοχές του κόσμου. Ετοιμάστε αυτές τις ελαφριές και αφράτες σφολιάτες τυριού και απολαύστε τις ζεστές κατ’ ευθείαν από το φούρνο. Είναι υπέροχες!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
λάδι ή βούτυρο, για το ταψί
250 ml πλήρες γάλα
125 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
300 γραμμάρια αλεύρι ταπιόκας
2 αυγά
100 γραμμάρια παρμεζάνα, τριμμένη
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 220C. Λαδώνουμε ή βουτυρώνουμε ένα ταψί και το αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το γάλα, το βούτυρο και το αλάτι σε μέτρια κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι ταπιόκας. Ανακατεύουμε ζωηρά για να γίνει μια ζύμη και μετά την αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Βήμα 3
Ρίξτε τη ζύμη σε ένα μπλέντερ για να την χτυπήσετε τη ζύμη ή χρησιμοποιήστε μια ξύλινη κουτάλα και χτυπήστε με το χέρι. Χτυπάμε τα αυγά ένα-ένα, περιμένοντας να ενσωματωθούν πλήρως το καθένα πριν προσθέσετε το επόμενο. Όταν η ζύμη γίνει γυαλιστερή και ανακατευτεί, προσθέτουμε την παρμεζάνα. Χτυπάμε ξανά μέχρι να αναμειχθούν.
Βήμα 4
Ρίχνετε τη ζύμη με κουτάλι στο ταψί σε 1 κουταλιά της σούπας μπαλάκια, με απόσταση 5 εκ. μεταξύ τους. Ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τρώμε όσο είναι ακόμα ζεστά.
Καλή όρεξη!