Cheesecake σοκολάτας: Περιποιηθείτε την οικογένεια και τους φίλους σας με αυτό το λαχταριστό επιδόρπιο σοκολάτας. Μια κλασική αμερικάνικη συνταγή για ένα απολαυστικό τέλος σε ένα δείπνο ή ένα οικογενειακό γεύμα το Σαββατοκύριακο. Η βάση είναι από μπισκότα και βούτυρο και γεμίζει με μια πλούσια και κρεμώδη σοκολάτα. Μπορείτε να το σερβίρετε με φρούτα και σαντιγί για μια πιο δροσερή και ανάλαφρη εκδοχή.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
Για τη βάση μπισκότου:
150 γρ μπισκότα digestive (περίπου 10)
1 κουταλιά της σούπας ψιλή ζάχαρη
45 γρ βούτυρο, λιωμένο, συν λίγο επιπλέον για το ταψί
Για το cheesecake:
150 γρ μαύρη σοκολάτα
120 ml κρέμα γάλακτος
2 κουταλάκια του γλυκού κακάο σε σκόνη
200 γρ τυρί κρέμα πλήρες
115 γρ ψιλή ζάχαρη
Εκτέλεση της συνταγής:
ΒΗΜΑ 1
Για να φτιάξετε τη βάση του μπισκότου, συνθλίψτε τα μπισκότα digestive με έναν πλάστη ή χτυπήστε τα ελαφρά σε ένα μπλέντερ, στη συνέχεια ρίξτε τα σε ένα μπολ με τη ζάχαρη και το βούτυρο και ανακατέψτε να ενωθούν. Βουτυρώνουμε και στρώνουμε μια φόρμα 18 εκ. και ρίχνουμε το μείγμα των μπισκότων, πιέζοντάς το προς τα κάτω με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
ΒΗΜΑ 2
Για να φτιάξετε το cheesecake, λιώστε τη σοκολάτα σε μικρές δόσεις στο φούρνο μικροκυμάτων και μετά αφήστε την να κρυώσει ελαφρώς. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε ένα μεγάλο μπολ χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό σύρμα μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές και μετά προσθέστε τη σκόνη κακάο. Χτυπάμε μαζί το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη και μετά τα προσθέτουμε το μείγμα της κρέμας και την κρυωμένη σοκολάτα.
ΒΗΜΑ 3
Απλώστε το μείγμα του cheesecake πάνω από τη βάση του μπισκότου, ισιώνοντάς το με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Μεταφέρετε στην κατάψυξη και καταψύξτε για 2 ώρες ή μέχρι να δέσει. Βγάζετε από τη φόρμα και αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει για περίπου 20 λεπτά πριν σερβίρετε.
Καλή όρεξη!