Ψητές πικάντικες γαρίδες: Δείτε αυτή την συνταγή της βραζιλιάνικης κουζίνας για να ετοιμάσετε θεσπέσιες ψητές γαρίδες. Τα τσίλι, οι νιφάδες τσίλι και η πάπρικα δίνουν στις ψητές γαρίδες τον πικάντικο χαρακτήρα και και την καταπληκτική τους γεύση. Μπορείτε να τις ψήσετε πολύ εύκολα και γρήγορα είτε σε μπάρμπεκιου είτε στο γκριλ. Απολαύστε τις!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
4 κόκκινα τσίλι
4 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες
3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι
3 κουταλιές της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
2 κουταλιές της σούπας πάπρικα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
18-24 πολύ μεγάλες γαρίδες με το κέλυφος
φέτες λεμονιού, για σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Σε ένα μικρό τηγάνι, τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά τα τσίλι και το σκόρδο μέχρι να μαυρίσουν, περίπου για 5 λεπτά. Βγάλτε και ξεσποριάστε τα τσίλι και αφαιρέστε τυχόν χαλαρή φλούδα. Καθαρίζουμε το σκόρδο και μετά το βάζουμε στο μπλέντερ με τα τσίλι, τον πουρέ ντομάτας, τις νιφάδες τσίλι, το ξύδι, την πάπρικα και το λάδι. Προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας νερό και λίγο αλάτι και ανακατέψτε τα καλά.
Βήμα 2
Κόψτε μια σχισμή στο πίσω μέρος κάθε γαρίδας μήκους περίπου 5 εκατοστών και καθαρίστε τις, (βγάζοντας την σκούρα φλέβα) . Ρίχνουμε τις γαρίδες στη μισή μαρινάδα και τις περνάμε σε μεταλλικά σουβλάκια ή σε ξύλινα που έχουν μουλιάσει για 10 λεπτά. Ζεστάνετε μια ψησταριά μπάρμπεκιου ή χρησιμοποιήστε ένα ταψί στο γκριλ. Ψήνετε μέχρι να εμφανιστούν βαθιές γραμμές, περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρουν ένα βαθύ ροζ χρώμα. Σερβίρουμε με τη μαρινάδα που περίσσεψε και τις φέτες λεμονιού για στύψιμο.
Καλή όρεξη!