Vegan Κουζίνα

Εύκολη vegan σάλτσα

Εύκολη vegan σάλτσα

Εύκολη vegan σάλτσα: Μια πολύ εύκολη και απλή συνταγή της vegan κουζίνας, με την οποία θα ετοιμάσετε απροβλημάτιστα μια πανεύκολη και υγιεινή σάλτσα, που μπορεί να αντικαταστήσει τη συμβατική σάλτσα για όποιον θέλει να προσθέσει μια πινελιά υγείας στη διατροφή του. Η σάλτσα μπορεί επίσης να αποθηκευτεί στο ψυγείο για μελλοντική χρήση. Η πάστσα miso που χρησιμοποιείται εδώ, είναι μια παραδοσιακή ιαπωνική παχιά πάστα, η οποία παράγεται από ζυμωμένους καρπούς σόγιας, μαζί με αλάτι και κότζι και μερικές φορές με ρύζι, σιτάρι, φύκια και άλλα συστατικά.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

4 κουταλιές της σούπας πάστα miso
2 κσ κορν φλάουερ
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο από κάσιους ή άλλο βούτυρο ξηρών καρπών (προαιρετικά)

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1

Ζεσταίνουμε την πάστα miso σε μια κατσαρόλα με 800 ml νερό. Χτυπάμε να διαλυθεί και μετά αφήνουμε να σιγοβράσει. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.

ΒΗΜΑ 2

Ανακατεύουμε το κορν φλάουερ με 2 κουταλιές της σούπας νερό μέχρι να ομογενοποιηθεί και μετά ρίχνουμε λίγο από το μείγμα στο miso. Το αφήνουμε να φουσκώσει και να πήξει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Εάν η σάλτσα δεν είναι αρκετά πηχτή, προσθέστε λίγο ακόμη από το μείγμα κορν φλάουερ.

ΒΗΜΑ 3

Για να γίνει ακόμη πιο πλούσιο, προσθέστε το βούτυρο ξηρών καρπών (αν το χρησιμοποιήσετε) στο μείγμα και ανακατέψτε καλά. Αλατοπιπερώστε και μετά σερβίρετε.

Καλή όρεξη!