Μια συνταγή της ιταλικής κουζίνας για να ετοιμάσετε μέσα σε μόλις 20 λεπτά ένα κλασικό ιταλικό πιάτο με κοτόπουλο με αβοκάντο και τυρί, που αποτελείται από παναρισμένο στήθος κοτόπουλου καλυμμένο συνήθως με σάλτσα ντομάτας και τυρί μοτσαρέλα, παρμεζάνα ή προβολόνε (στην συγκεκριμένη συνταγή με ελβετικό τυρί). Μια υπέροχη ιδέα για οικογενειακό δείπνο που πρέπει να απολαύσετε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Το αβοκάντο προσθέτει σε αυτό το γεύμα μια επιπλέον νόστιμη γαστριμαργική απόλαυση.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
4 φιλέτα κοτόπουλου
1/3 φλιτζάνι αλεύρι
2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 μόλις ώριμο αβοκάντο, χωρίς την φλούδα και τους σπόρους, κομμένο σε φέτες
4 φέτες ελβετικό τυρί
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200◦C/180◦C με αέρα. Λαδώνουμε και στρώνουμε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος
Βήμα 2
Τοποθετήστε 1 στήθος κοτόπουλου ανάμεσα σε 2 φύλλα χαρτιού ψησίματος. Πατήστε το απαλά με έναν πλάστη σε πάχος ½ εκατοστό. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα φιλέτα κοτόπουλου
Βήμα 3
Περιχύνουμε κάθε στήθος κοτόπουλου με αλεύρι και τινάζουμε το περιττό. Έπειτα τα βουτάμε στα χτυπημένα αυγά και τα πιέζουμε στην τριμμένη φρυγανιά, καλύπτοντας και τις δύο πλευρές
Βήμα 4
Ζεσταίνουμε και λαδώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με αρκετό λάδι και τηγανίζουμε το κοτόπουλο για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσει
Βήμα 5
Μεταφέρετε τα φιλέτα στο έτοιμο ταψί. Απλώστε ομοιόμορφα τη μουστάρδα στην επάνω πλευρά του κοτόπουλου. Περιχύνουμε με το αβοκάντο σε φέτες και μετά το τυρί
Βήμα 6
Ψήνουμε για 7-8 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν
Βήμα 7
Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε με μια απλή σαλάτα
Καλή όρεξη!