Αμερικάνικη Κουζίνα

Φρουτώδεις αμερικανικές τηγανίτες

Φρουτώδεις αμερικανικές τηγανίτες

Φρουτώδεις αμερικανικές τηγανίτες: Ωρα για λιχουδιές! Ετοιμάστε με αυτή την συνταγή της αμερικάνικης κουζίνας ένα υπέροχο επιδόρπιο.Tα κεράσια σε λικέρ έχουν πολύ σοφιστικέ γεύση…αλλά είναι έτοιμα παρασκευασμένα και εμφιαλωμένα. Δεν χρειάζεται να κοπιάσετε πολύ και στο τέλος θα έχετε κάνει υπέροχες και λαχταριστές τηγανίτες!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

3 αυγά
1 κρόκος αυγού
25 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
85 γραμμάρια βούτυρο, λιωμένο και κρυωμένο
300 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 ml γάλα
εμφιαλωμένα κεράσια σε κιρς ή κονιάκ (ή κονσέρβα κεράσια σε σιρόπι), για το σερβίρισμα
κρεμ φρες (ξινή κρέμα), για σερβίρισμα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Χτυπάμε τα αυγά και τον κρόκο με τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ και μετά προσθέτουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά στο μείγμα των αυγών και χτυπάμε για να γίνει ένα κουρκούτι, μετά ρίχνουμε το γάλα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 10 λεπτά (πρέπει να έχουν γίνει σαν παχύρρευστη κρέμα).

Βήμα 2
Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αλείφουμε με βουτυρωμένο χαρτί κουζίνας. Βάλτε μεγάλες κουταλιές από το μείγμα στο τηγάνι (θυμηθείτε, αυτές είναι χοντρές τηγανίτες) και τηγανίστε για περίπου 3 λεπτά μέχρι να σχηματιστούν φουσκάλες από πάνω και οι άκρες να αρχίσουν να ροδίζουν. Γυρίστε και μαγειρέψτε για άλλα 3 λεπτά. Κρατήστε τις φτιαγμένες τηγανίτες ζεστές και επαναλάβετε μέχρι να χρησιμοποιηθεί όλο το μείγμα (αν περισσέψουν τηγανίτες, μπορούν να καταψυχθούν για αργότερα).

Βήμα 3
Ζεσταίνουμε απαλά τα κεράσια και μετά τα ρίχνουμε με κουτάλι στις τηγανίτες και ρίχνουμε από πάνω μια μεγάλη κουταλιά κρεμ φρες.

Καλή όρεξη!