Γαλλική κρεμμυδόσουπα: Μια συνεισφορά της γαλλικής κουζίνας στους γευστικούς κάλυκες του ουρανίσκου σας. Ενα πιάτο γεμάτο με πλούσια γεύση και αρώματα, που μπορεί να γίνει τόσο εύκολα σε κάθε σπίτι. Η τριμμένη γραβιέρα πάνω από τις ψημένες φέτες μπαγκέτας είναι το αποκορύφωμα στην γεύση και την εντυπωσιακή του εμφάνιση!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
50 γραμμάρια βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κιλό κρεμμύδια, κομμένα στη μέση και μετά σε λεπτές φέτες
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
250 ml ξηρό λευκό κρασί
1,3 λίτρο ζεστό ζωμό βοδινού
4-8 φέτες μπαγκέτα (ανάλογα με το μέγεθος)
140 γραμμάρια γραβιέρα, ψιλοτριμμένη
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Λιώστε το βούτυρο με το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέστε τα κρεμμύδια και τηγανίστε με το καπάκι για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 2
Ρίξτε τη ζάχαρη και μαγειρέψτε για 20 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να καραμελώσει. Τα κρεμμύδια πρέπει να έχουν ροδίσει και να είναι μαλακά όταν τα πιέζετε ανάμεσα στα δάχτυλά σας. Φροντίστε προς το τέλος να μην καούν.
Βήμα 3
Προσθέστε τις σκελίδες σκόρδου για τα τελευταία λεπτά του χρόνου ψησίματος των κρεμμυδιών, στη συνέχεια πασπαλίστε με το αλεύρι και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 4
Δυναμώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε καθώς προσθέτουμε σταδιακά το κρασί και μετά το ζωμό βοδινού. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά.
Βήμα 5
Για να σερβίρετε, ανάψτε τη σχάρα και ψήστε ελαφρά τις φέτες του ψωμιού. Ρίξτε τη σούπα σε μπολ ανθεκτικά στη θερμότητα.
Βήμα 6
Βάλτε μια ή δύο φέτες φρυγανιά πάνω από τα μπολ της σούπας και από πάνω βάλτε τη γραβιέρα. Ψήστε στο γκριλ μέχρι να λιώσει. Εναλλακτικά, μπορείτε να ψήσετε τα τοστ κάτω από τη σχάρα και μετά να τα προσθέσετε στη σούπα για να τα σερβίρετε.
Καλή όρεξη!