Θέλετε να κάνετε κάτι διαφορετικό και ξεχωριστό για brunch το Σαββατοκύριακο; Δοκιμάστε αυτή την συνταγή της γαλλικής κουζίνας και ετοιμάστε ένα υπέροχο γαλλικό τοστ με μοτσαρέλα. Μια πολύ καλή και απολαυστική επιλογή για να εμπλουτίσετε το πρωινό ή το brunch σας, χωρίς να χρειαστούν ιδιαίτερες προετοιμασίες. Απολαύστε το!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
150 γραμμάρια τριμμένη σκληρή μοτσαρέλα
4 φέτες χοντρό λευκό ψωμί, χωρίς την κόρα
1 μεγάλο αυγό
150 ml γάλα
2 κουταλιές της σούπας αλατισμένο βούτυρο
σάλτσα τσίλι
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Μοιράζουμε τη μοτσαρέλα σε 2 φέτες ψωμί, αφήνοντας ακάλυπτο στην άκρη της φέτας ένα εκατοστό. Βάζουμε πάνω σε κάθε φέτα μια άλλη φέτα ψωμί και μετά πιέζουμε τις άκρες με ένα πιρούνι για να σφραγιστούν.
Βήμα 2
Χτυπάμε το αυγό και το γάλα σε ένα πιάτο, βάζουμε μέσα τα σάντουιτς και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 1 λεπτό, γυρίζοντάς τα μια φορά.
Βήμα 3
Τηγανίζουμε τα σάντουιτς στο βούτυρο σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Σερβίρουμε με σάλτσα τσίλι.
Καλή όρεξη!