Γερμανική Κουζίνα

Γερμανικά μπισκότα μελιού

Γερμανικά μπισκότα μελιού

Μια αυθεντική συνταγή της γερμανικής κουζίνας για να ετοιμάσετε παραδοσιακά, σπιτικά μπισκότα μελιού. Ενα λαχταριστό γλυκό, ιδανικό για να εμπλουτίσει το πρωινό σας, αλλά και σαν επιδόρπιο οποιαδήποτε ώρα, που δεν θα μπορείτε να σταματήσετε να το απολαμβάνετε! Γίνονται τόσο εύκολα που δεν θα το πιστεύετε!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι μαγειρικό λίπος
1 φλιτζάνι μέλι
2 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε μαζί τη ζάχαρη, το μαγειρικό λίπος και το μέλι. Αφήστε τα να κρυώσουν.

Βήμα 2
Ανακατεύουμε μαζί τα αυγά, τη βανίλια, τη μαγειρική σόδα και το τζίντζερ. Προσθέστε τα σταδιακά στο κρύο μείγμα μελιού και ανακατέψτε τα να γίνουν μία ζύμη.

Βήμα 3
Προσθέστε σιγά σιγά τα 4 φλιτζάνια αλεύρι στην ζύμη. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Ρίξτε ένα – ένα κουταλάκι του γλυκού από την ζύμη και απλώστε το σε φύλλα μπισκότων με απόσταση περίπου 5 εκατοστά μεταξύ τους. Ψήστε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν (περίπου για 12-15 λεπτά).

Καλή όρεξη!