Δοκιμάστε να κάνετε με αυτή την γερμανική συνταγή ένα νόστιμο cheesecake με τυρί cottage. Ενα καταπληκτικό γλυκό που φτιάχνεται τόσο εύκολα και διασκεδαστικά. Λίγα και απλά υλικά που βρίσκονται παντού και το αποτέλεσμα είναι πάντα εντυπωσιακό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τυρί cottage χαμηλών λιπαρών για λιγότερες θερμίδες.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
¼ φλιτζάνι βούτυρο
1 φλιτζάνι τριμμένο κράκερ
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
2 φλιτζάνια τυρί κότατζ
½ φλιτζάνι γάλα
2 αυγά
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
⅔ φλιτζάνι ζάχαρη
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 165 βαθμούς. Λιώστε το βούτυρο σε ένα τετράγωνο τηγάνι 20 εκατοστών. Βάλτε μέσα και ανακατέψτε τα τρίμματα κράκερ, τις 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και το 1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα. Απλώστε τα τον πάτο και στις πλευρές του πιάτου. Αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 2
Σε ένα μπλέντερ, βάζουμε το τυρί κότατζ, το γάλα, τα αυγά, το αλεύρι, το χυμό λεμονιού, τη βανίλια, τα 2/3 φλιτζάνι ζάχαρη και το 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίξτε τα πάνω στην έτοιμη κρούστα στο ταψί.
Βήμα 3
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 60 λεπτά ή μέχρι να σφίξει η γέμιση. Αφήστε να κρυώσει εντελώς. Σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!