Δοκιμάστε αυτή την συνταγή της γερμανικής κουζίνας για μοσχαράκι rouladen, ένα γερμανικό πιάτο με κρέας, που συνήθως αποτελείται από μπέικον, κρεμμύδια, μουστάρδα και τουρσιά τυλιγμένα σε λεπτές φέτες βοδινό κρέας το οποίο στη συνέχεια μαγειρεύεται. Ενα νόστιμο και εντυπωσιακό πιάτο, είναι στην πραγματικότητα μια από τις πιο απλές συνταγές με γεμιστό κρέας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχεδόν οποιοδήποτε κομμάτι μοσχαρίσιου κρέατος.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 στρογγυλές φέτες (180 γραμμάρια) μοσχαρίσιου κρέατος πάχους μισού εκατοστού
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι κόσερ
1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
4 λωρίδες μπέικον
πάπρικα
½ κρεμμύδι, κομμένο σε μισούς δακτυλίους
6 κομμάτια τουρσί άνηθου
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
Σάλτσα:
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 φλιτζάνια ζωμό βοδινού
αλάτι
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Τοποθετήστε τις φέτες μοσχαρίσιου κρέατος σε μια επιφάνεια εργασίας, αλατοπιπερώστε και τις δύο πλευρές με αλάτι κόσερ και πιπέρι. Αλείφουμε τη μια πλευρά με μουστάρδα. Τοποθετήστε τις λωρίδες μπέικον στη μουστάρδα και πασπαλίστε με πάπρικα. Τακτοποιήστε τις φέτες κρεμμυδιού σταυρωτά πάνω στο μοσχάρι. Στη συνέχεια, τοποθετείστε ομοιόμορφα 3 φέτες τουρσί σε κάθε φέτα μοσχάρι. Κρατήστε περίπου 2,5 εκατοστά από το στενότερο άκρο της φέτας του μοσχαρίσιου κρέατος χωρίς γαρνιτούρες για να διευκολύνετε το τύλιγμά της.
Βήμα 2
Τυλίγουμε σε ρολό κάθε φέτα κρέατος, ξεκινώντας από το φαρδύτερο από τα δύο κοντά άκρα, δουλεύοντας έτσι ώστε να κρατηθούν όλα τα υλικά μέσα στο ρολό. Τα ρολά πρέπει να είναι ωραία και σφιχτά. Στερεώστε τα ρολά (με την πλευρά της ραφής προς τα κάτω) με 3 θηλιές από σπάγκο, μία στη μέση και μία σε κάθε άκρο. Κόψτε τον σπάγγο που περισσεύει.
Βήμα 3
Ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Μαγειρέψτε το μοσχάρι, γυρίζοντας και ροδίζοντας καλά από όλες τις πλευρές, περίπου για 8 λεπτά. Βγάλτε το κρέας από το τηγάνι. Χαμηλώστε την φωτιά και λιώστε το βούτυρο στο τηγάνι. Ανακατεύουμε το αλεύρι, μαγειρεύοντας για περίπου για 1 λεπτό. Ρίχνουμε μέσα κρύο τον ζωμό βοδινού και χτυπάμε δυνατά να ομογενοποιηθούν. Δυναμώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή και σιγοβράζουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει η σάλτσα, περίπου για 1 λεπτό.
Βήμα 4
Βάλτε τα μοσχαρίσια ρολά στο τηγάνι μαζί με τους συσσωρευμένους χυμούς. Μειώστε τη θερμότητα σε πολύ χαμηλό. Σιγοβράζουμε απαλά, με καπάκι, γυρίζοντας τα ρολά κάθε 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κρέας, περίπου για 1 1/2 ώρα. Όταν η άκρη ενός αιχμηρού μαχαιριού μπορεί εύκολα να μπει στο ρολό του μοσχαρίσιου κρέατος, το κρέας είναι έτοιμο.
Βήμα 5
Μεταφέρετε το κρέας στο πιάτο για να ξεκουραστεί. Ανεβάζετε τη φωτιά στο υψηλό και σιγοβράζετε το υγρό μαγειρέματος για να πήξει ελαφρά για να γίνει σάλτσα, περίπου για 1 λεπτό. Σερβίρετε το rouladen με σάλτσα.
Καλή όρεξη!