Eat4Health
Συνταγές από όλο τον κόσμο!

Γιουβαρλάκια κλασικά συνταγή με αυγολέμονο

Γιουβαρλάκια κλασικά συνταγή με αυγολέμονο
Eat4health

Κλασσική συνταγή γιουβαρλάκια: Μια κλασική και αγαπημένη συνταγή της μαμάς που λατρεύουμε όλοι, σε όλες της ηλικίες! Μια πραγματικά εύκολη συνταγή της ελληνικής κουζίνας που μπορείτε να ετοιμάσετε σε λιγότερο από μία ώρα. Ένα ελαφρύ και πλήρες πιάτο που μπορείτε να μαγειρέψετε και χωρίς κάποιο συνοδευτικό. Για εσάς που λατρεύετε τα πικάντικα φαγητά, μπορείτε να προσθέσετε και μπόλικο πιπέρι για έξτρα γεύση!

Extra tip: Αν περισσέψουν αρκετές μερίδες για την επόμενη μέρα, τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για να μην κόψει το αυγολέμονο!

Υλικά που θα χρειαστείτε για τα γιουβαρλάκια

Για τα γιουβαρλάκια:

1/2 kg μοσχαρίσιο κιμά
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1 καρότο (ψιλοτριμμένο)
1/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
1/4 φλυτζανιού ρύζι
2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 αυγό
Τριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Για τη σούπα:

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 καρότο (κομμένο σε μικρά κυβάκια)
300 γραμμάρια σελινόριζα (τεμαχισμένο σε μικρά κομμάτια)
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουερ
1 πατάτα (κομμένη σε μικρά κυβάκια)
1 πράσο (ψιλοκομμένο)
1½ λίτρο ζεστό νερό
2 μεσαία λεμόνια
2 αυγά
Τριμμένο πιπέρι

Κλασικά γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Εκτέλεση συνταγής:

Βήμα 1

Ρίχνουμε το ρύζι μας σε ένα μπολ με νερό. Το ξεπλένουμε και το στραγγίζουμε μερικές φορές. Μετά το αφήνουμε να μουλιάσει. Παράλληλα, ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ρύζι μαζί με τον κιμά, το αυγό, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το τεμαχισμένο καρότο, τα μπαχαρικά και ρίχνουμε από πάνω το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε με τα χέρια για αρκετή ώρα, μέχρι να γίνει ενιαίο το μείγμα και να απορροφήσει ο κιμάς τα υλικά.

Extra tip: Αν έχουμε αρκετό χρόνο μπροστά μας και δεν βιαζόμαστε, τότε μπορούμε να βάλουμε το μείγμα σε ένα μπολ, να το καλύψουμε με ζελατίνα και να το αφήσουμε μερικές ώρες στο ψυγείο για να “δέσει”.

Βήμα 3

Πλάθουμε το μείγμα σε μικρές μπάλες και τις βάζουμε σε ένα πιάτο ή σε ένα δίσκο.

Βήμα 4

Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα να ζεσταίνεται σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο για να κάψει ελαφρώς. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα λαχανικά και τα ψήνουμε για 3-4 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας περιστασιακά. Ρίχνουμε το νερό και το αφήνουμε να βράσει.

Βήμα 5

Προσθέτουμε στο νερό τα γιουβαρλάκια απαλά, για να μη διαλυθούν. Καρυκεύουμε με αλάτι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Χαμηλώνουμε ελαφρώς τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά. Στο τέλος, κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε την κατσαρόλα μέχρι να σταματήσει να κοχλάζει.

Αυγολέμονο παρασκευή:

Βήμα 1

Χτυπάμε σε ένα μεσαίο μπολ μόνο τα ασπράδια από τα αυγά για να γίνουν απαλή και αφράτη μαρέγκα. Στη συνέχεια ρίχνουμε και τους κρόκους και συνεχίζουμε να χτυπάμε απαλά. Το αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 2

Σε ένα άλλο μεσαίο μπολ ρίχνουμε το κορν φλάουερ και το χυμό λεμονιού. Χτυπάμε ελαφρώς μέχρι να “σπάσει” το κορν φλάουερ. Προσθέτουμε στο μπολ 1 λίτρο από το ζωμού της κατσαρόλας σιγά σιγά ενώ παράλληλα ανακατεύουμε.

Βήμα 3

Ρίχνουμε όλο το μείγμα μέσα στο πρώτο μπολ με τα αυγά και ανακατεύουμε απαλά. Παίρνουμε όλο το μείγμα που φτιάξαμε και το ρίχνουμε σιγά σιγά στην κατσαρόλα με τα γιουβαρλάκια, ενώ ταυτόχρονα ανακατεύουμε, για να μην κόψει το αυγολέμονο.

Έτοιμο!

Καλή όρεξη!

Extra tip: Μπορείτε επίσης να πανάρετε τα γιουβαρλάκια με αλεύρι πριν τα προσθέσετε στο μείγμα. Αν θέλετε να γίνει πιο ενδιαφέρουσα η γεύση, μπορείτε να προσθέσετε κουρκουμά, περισσότερες τεμαχισμένες πατάτες και μαύρο πιπέρι κατά τη βράση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Don't Miss! random posts ..

Eatforhealth