Αμερικάνικη Κουζίνα

Grunt ροδάκινου και μύρτιλου

Grunt ροδάκινου και μύρτιλου

Grunt ροδάκινου και μύρτιλου: το grunt είναι ένα επιδόρπιο φτιαγμένο με διάφορα είδη φρούτων που καλύπτονται με ζύμη και ψήνονται στο φούρνο. Ακολουθήστε τις οδηγίες αυτής της αμερικάνικης συνταγής και ετοιμάστε ένα αγαπημένο αμερικανικό γλυκό με μια ψημένη ζύμη περιμετρικά και στη μέση ψημένα ροδάκινα και μύρτιλα. Απλά υπέροχο!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 κουταλιά κορν φλάουερ
χυμό από 2 πορτοκάλια και ξύσμα από ½
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
6 ώριμα ροδάκινα
250 γραμμάρια μύρτιλο
Για το grunt:
200 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
50 γραμμάρια βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια, συν 15 γραμμάρια, λιωμένο
100 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη μοσχοβάδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
5-6 κουταλιές της σούπας γάλα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 190C. Βουτυρώνουμε ένα φαρδύ ρηχό πυρίμαχο σκεύος. Ανακατεύουμε το κορν φλάουερ με το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι με τη ζάχαρη. Κόψτε τα ροδάκινα στη μέση και μετά σε φέτες και προσθέστε τα στο τηγάνι. Αφήνουμε σιγά σιγά να βράσουν, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να γυαλίσει και να πήξει το μείγμα, περίπου για 3-4 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα μύρτιλα και τα ρίχνουμε στο έτοιμο σκεύος.

Βήμα 2
Ρίξτε το αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέστε τα 50 γραμμάρια βούτυρο. Τρίψτε το βούτυρο στο αλεύρι μέχρι να μοιάζει με ψίχα φρυγανιάς και μετά ρίξτε τη μισή ζάχαρη. Ανακατεύουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με την κανέλα και τα αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 3
Προσθέστε το γάλα στα στεγνά υλικά και ανακατέψτε να γίνει μια μαλακή ζύμη. Βάλτε την σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε για λίγο. Ανοίξτε τη σε ένα στενόμακρο σχήμα περίπου 16 x 24 εκατοστά. Αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με την πικάντικη ζάχαρη. Τυλίγουμε σε ρολό από τη μία μακριά πλευρά και κόβουμε σε 12 φέτες. Τοποθετήστε γύρω από το πάνω μέρος του σκεύους, αφήνοντας το κέντρο με τα φρούτα ακάλυπτο.

Βήμα 4
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι η επικάλυψη να γίνει τραγανή και χρυσή . Σερβίρετε ζεστό.

Καλή όρεξη!