Ιαπωνική Κουζίνα

Ιαπωνικό κοτόπουλο katsu

Ιαπωνικό κοτόπουλο katsu

Ιαπωνικό κοτόπουλο katsu: Το Katsu είναι μια τεχνική της ιαπωνικής κουζίνας, με την οποία μπορείτε να ετοιμάσετε πανέ κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια, αλευρωμένα σε ελαφρά καρυκευμένο αλεύρι, μετά βουτηγμένα σε αυγό και στο τέλος παναρισμένα με τριμμένη φρυγανιά. Η πάστα κάρυ κόρμα είναι μια δημοφιλής πικάντικη πάστα με πικάντικα μπαχαρικά, κάσιους, αμύγδαλα, καρύδα και γιαούρτι. Ενα νόστιμο πιάτο κοτόπουλου, που σερβίρεται ιδανικά με μια πλούσια σάλτσα κάρυ. αμύγδαλα, καρύδα και γιαούρτι. Απολαύστε το!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

4 στήθη κοτόπουλου, χωρίς πέτσα
1 μεγάλο αυγό
8 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα κορν φλέικς ή τριμμένη φρυγανιά
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1-2 κουταλιές της σούπας πάστα κορμά
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
4 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
2 κουταλιές της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 C. Βουτήξτε το κοτόπουλο στο αυγό και, στη συνέχεια, σκεπάστε το με τα κορν φλέικς ή τα ψίχουλα. Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε ένα αντικολλητικό ταψί και μαγειρέψτε το για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί.

Βήμα 2
Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα ταψί. Ρίχνουμε 500 ml νερό και ζεσταίνουμε ανακατεύοντας μέχρι να βράσει και να πήξει. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά.

Βήμα 3
Ρίξτε λίγη σάλτσα σε 4 πιάτα, κόψτε τα στήθη κοτόπουλου σε φέτες και τοποθετήστε από πάνω. Σερβίρεται υπέροχα με λίγο ρύζι, σόγια και κόκκινο τσίλι σε λεπτές φέτες.

Καλή όρεξη!