Ινδική Κουζίνα

Ινδικά κεμπάπ με αρνίσιο κιμά

Ινδικά κεμπάπ με αρνίσιο κιμά

Ινδικά κεμπάπ με αρνίσιο κιμά: Στην ινδική κουζίνα υπάρχουν πολλά περισσότερα από τα κάρυ και το ρύζι, όπως αποδεικνύει αυτό το εύκολο μεσοβδόμαδο γεύμα. Ενας ωραίος συνδυασμός αρνίσιου κιμά με γιαούρτι και βότανα, λίγο σκόρδο και πάστα κάρυ και φτιάχνετε σε χρόνο μηδέν υπέροχα και λαχταριστά κεμπάπ ινδικού τύπου, που σερβίρονται ιδανικά με ινδικό ψωμί naan. Απολαύστε τα!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

500 γραμμάρια άπαχο αρνίσιο κιμά
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας πάστα κάρυ
1 μικρό ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
150 γραμμάρια γιαούρτι, χωρίς λιπαρά
2 κουταλιές της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
120 γραμμάρια σαλάτα με βότανα
2 ψωμιά ινδικού τύπου, όπως ψωμί naan

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 220 C. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύουμε τον αρνίσιο κιμά, το κρεμμύδι, την πάστα κάρυ και το μεγαλύτερο μέρος του κόλιανδρου με λίγο καρύκευμα. Πιέστε 2-3 κουταλιές της σούπας από τον κιμά γύρω από σουβλάκια για να σχηματιστούν κεμπάπ και μεταφέρτε τα σε ένα ταψί.

Βήμα 2
Μαγειρέψτε για 15-20 λεπτά μέχρι να ψηθούν. Ανακατεύουμε το γιαούρτι, τη μέντα και το σκόρδο. Ζεσταίνουμε τα ψωμιά και σερβίρουμε τα κεμπάπ με την σαλάτα βοτάνων, τον υπόλοιπο κόλιανδρο και γιαούρτι.

Καλή όρεξη!