Ινδική Κουζίνα

Ινδικές ψαροκροκέτες

Ινδικές ψαροκροκέτες

Ινδικές ψαροκροκέτες: Μια πολύ απλή και πρακτική συνταγή της ινδικής κουζίνας για να ετοιμάσετε πολύ εύκολα ναι γρήγορα ένα νόστιμο πιάτο με ψαροκροκέτες. Αξιοποιήστε τυχόν περισσεύματα από μαγειρεμένο σολομό που σας έχουν απομείνει και σερβίρετέ τα με ράιτα με μαγιονέζα ή τσάτνεϊ μάνγκο.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

600 γραμμάρια πατάτες, αν είναι μεγάλες, κομμένες στα τέσσερα
½ κουταλάκι του γλυκού σπόροι κύμινου
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κόκκινο τσίλι, ξεσποριασμένο και ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
1 αυγό
100 γραμμάρια μαγειρεμένο σολομό που περίσσεψε, ξεφλουδισμένος σε μεγάλα κομμάτια
αλεύρι απλό, για επικάλυψη
25 γραμμάρια βούτυρο και 1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο
υπολείμματα αβοκάντο mayo (χτυπημένο με μαγιονέζα), ινδικό συνοδευτικό ντιπ ράιτα ή τσάτνεϊ μάνγκο, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βράζουμε τις πατάτες. Εν τω μεταξύ, καβουρδίζουμε τους σπόρους κύμινου για μερικά δευτερόλεπτα σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Όταν οι πατάτες μαλακώσουν, στραγγίστε τις, ξαναβάλτε τις στην κατσαρόλα, προσθέστε το κύμινο, τα κρεμμύδια, το τσίλι και τον κόλιανδρο με μπόλικο καρύκευμα και στη συνέχεια πολτοποιήστε τα όλα καλά. Όταν κρυώσουν λίγο, χτυπήστε μέσα 2 κουταλιές της σούπας από το αυγό και στη συνέχεια ανακατέψτε προσεκτικά μαζί με τον σολομό. Πλάθουμε σε 4 χοντροκομμένες κροκέτες και μετά αλευρώνουμε. Αν θέλετε, μπορείτε να τις αφήσετε να κρυώσουν μέχρι να στερεοποιηθούν, τις συσκευάζετε και τις καταψύχετε για τυχόν μελλοντική χρήση.

Βήμα 2
Στο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο με το λάδι. Τηγανίζουμε τις κροκέτες για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε με μαγιονέζα, ράιτα ή τσάτνεϊ μάνγκο και μερικά φύλλα σαλάτας.

Καλή όρεξη!