Μια παραδοσιακή και εύκολη ινδική συνταγή για απολαυστικές πικάντικες ινδικές πατάτες αλού μασάλα, ως γέμιση για ντόζα (τηγανίτες φτιαγμένες με αλεύρι ρυζιού), για ένα νόστιμο vegan δείπνο ή απλά ως συνοδευτικό. Η σκόνη sambar masala ή sambar podi είναι ένα αρωματικό μείγμα μπαχαρικών που παρασκευάζεται με μπαχαρικά, φακές και βότανα. Η γεμιστή δόση ονομάζεται masala dosa και έχει μια γέμιση από πατάτες, κρεμμύδια και μερικά αρωματικά ινδικά μπαχαρικά. Θα σας αρέσει σίγουρα!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
4 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους μουστάρδας (σιναπόσπορος)
10-15 φύλλα κάρυ
¼ κουταλάκι του γλυκού ασαφετίδα
1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
3 κουταλιές της σούπας sambar masala ανακατεμένο με ¼ φλιτζάνι νερό
4 μεγάλες πατάτες, βρασμένες και κομμένες σε μπουκιές
1 χούφτα φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζουμε τους σπόρους μουστάρδας, τα φύλλα κάρυ και την ασαφετίδα μέχρι να αρχίσουν να τρίζουν και μετά προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς τα κρεμμύδια.
Βήμα 2
Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας μαζί με το αραιωμένο sambar masala. Ρίχνετε τις πατάτες, 1¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ανακατεύετε καλά. Θρυμματίζουμε ελαφρά τις πατάτες με μια ξύλινη κουτάλα και μαγειρεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά. Δοκιμάζουμε για τυχόν επιπλέον αλάτι ή πιπέρι. Σερβίρουμε γαρνίροντας με τον κόλιανδρο.
Καλή όρεξη!