Δοκιμάστε αυτή την αυθεντική συνταγή της ινδικής κουζίνας για μια απολαυστική σούπα με ρεβίθια και λαχανικά. Μια σούπα υγιεινή, γεμάτη γεύση και χαμηλού κόστους, που γίνεται εύκολα και γρήγορα χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία. Η ρίζα τζίντζερ και το garam masal προσθέτουν μια ιδανική πικάντικη πινελιά. Εξαιρετική επιλογή για ένα υπέροχο μεσημεριανό γεύμα, συνδυάζεται τέλεια με ψωμί naan.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοτριμμένη ρίζα τζίντζερ
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κουταλιά της σούπας garam masala
850 ml ζωμός λαχανικών
2 μεγάλα καρότα, κομμένα στα τέσσερα και μετά ψιλοκομμένα
1 κονσέρβα (400 γραμμάρια) ρεβίθια στραγγισμένα
100 γραμμάρια φασολάκια, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μέτρια κατσαρόλα και μετά ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, το τζίντζερ και το σκόρδο. Τηγανίζουμε για 2 λεπτά, μετά προσθέτουμε το garam masala, τα αφήνουμε 1 λεπτό ακόμα και μετά προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και τα καρότα. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά και μετά προσθέτουμε τα ρεβίθια. Χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ για να χτυπήσετε λίγο τη σούπα. Ρίχνουμε τα φασόλια και σιγοβράζουμε για 3 λεπτά. Μπορείτε αν θέλετε να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο για να το ζεστάνετε για το αυριανό γεύμα.
Καλή όρεξη!