Μια ινδική συνταγή για να μαγειρέψετε αυτό το παραδοσιακό ινδικό κάρυ butternut squash. Το butternut squash, γνωστό ως κολοκύθα βουτύρου ή κίτρινη κολοκύθα, είναι ένα είδος χειμωνιάτικης κολοκύθας με γλυκιά, καρυδινή γεύση παρόμοια με αυτή της κλασικής κολοκύθας. Ενα πιάτο πολύ νόστιμο και υγιεινό, με πλούσιο μείγμα λαχανικών και χαμηλά λιπαρά. Απολαύστε το!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
200 γραμμάρια καστανό ρύζι μπασμάτι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κολοκύθα βουτύρου, κομμένο σε κύβους
1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
2 κουταλιές της σούπας απαλή πάστα κάρυ
300 ml ζωμός λαχανικών
4 μεγάλες ντομάτες, χοντροκομμένες
400 γραμμάρια ρεβίθια κονσέρβας, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
3 κουταλιές της σούπας ελληνικό γιαούρτι χωρίς λιπαρά
1 μικρή χούφτα κόλιανδρο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό που βράζει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και μαγειρεύουμε το βούτυρο για 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και την πάστα κάρυ και τσιγαρίζουμε για 3-4 λεπτά ακόμα.
Βήμα 2
Περιχύνουμε τον ζωμό, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα. Προσθέστε τις ντομάτες και τα ρεβίθια και στη συνέχεια μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς οι ντομάτες.
Βήμα 3
Κατεβάζουμε τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το γιαούρτι και τον κόλιανδρο. Σερβίρετέ το με το ρύζι και λίγα κομμάτια ινδικές πίτες chapattis ολικής αλέσεως, αν θέλετε.
Καλή όρεξη!