Ινδική Κουζίνα

Ινδικό νταλ με κόκκινες φακές και κολοκύθα

Ινδικό νταλ με κόκκινες φακές και κολοκύθα

Στην ινδική κουζίνα, τα νταλ είναι αποξηραμένα όσπρια που δεν χρειάζονται μούλιασμα πριν το μαγείρεμα. Ένα πλούσιο και οικονομικό γεύμα με καρυκευμένες κόκκινες φακές με κολοκύθα και ντομάτες. Προσθέστε κόλιανδρο, κύμινο, κουρκουμά και λίγο τσάτνεϊ μάνγκο. Είναι ιδανικό για χορτοφάγους και οικογένειες που θέλουν να φάνε κάτι γευστικό και θρεπτικό χωρίς να υπερβούν τον προϋπολογισμό τους. Η παρασκευή του είναι εύκολη και θα ικανοποιήσει τους πάντες στο τραπέζι. Σερβίρετε με ρύζι ή ψωμί για μια πλήρη γεύση.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κουρκουμά
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
400 γρ κολοκύθα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε 2 εκ.
1 κονσέρβα (400 γρ) ντομάτα ψιλοκομμένη
1,2 λίτρο ζωμός κοτόπουλου
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας τσάτνεϊ μάνγκο
300 γρ κόκκινες φακές
1 μικρό πακέτο κόλιανδρο, χοντροκομμένο
ψωμί νάαν, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το κρεμμύδι και ψήνουμε για 5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για 1 λεπτό ακόμα, στη συνέχεια ρίξτε τα μπαχαρικά και το βούτυρο. Συνδυάστε τα όλα μαζί.

ΒΗΜΑ 2

Προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το ζωμό και το τσάτνεϊ και αλατοπιπερώστε καλά. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και μετά σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά. Προσθέστε τις φακές και σιγοβράστε για άλλα 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι φακές και η κολοκύθα. Ρίξτε τον κόλιανδρο και σερβίρετε με ζεστό ψωμί naan.

Καλή όρεξη!