Ινδικό χούμους με κόκκινο κρεμμύδι: Ένα χούμους είναι ένα τέλειο ορεκτικό για κάθε τραπέζι. Χρησιμοποιήστε αυτή την πολύ απλή και εύκολη συνταγή της ινδικής κουζίνας και ετοιμάστε ένα υπέροχο χούμους, γεμάτο με απαλά μπαχαρικά, που είναι σίγουρο ότι θα ικανοποιήσει απόλυτα τον ουρανίσκο σας!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
από 1 κουταλάκι του γλυκού σπόροι κύμινου και κόλιανδρου
½ κουταλάκι του γλυκού σπόρους μάραθου
1 κονσέρβα (400 γραμμάρια) ρεβίθια, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
χυμό από ½ λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας ταχίνι
2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
ψωμάκια (πιτάκια), για σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι και στη συνέχεια τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει ελαφρά. Βγάλτε το από τη φωτιά και αφήστε το στην άκρη να κρυώσει όσο ετοιμάζετε τα υπόλοιπα υλικά.
Βήμα 2
Ψήστε τα μπαχαρικά για μερικά λεπτά σε χαμηλή φωτιά, στη συνέχεια βγάλτε τα από τη φωτιά και αλέστε τα για να γίνουν μια σκόνη. Σε ένα μπλέντερ, βάζουμε τα ρεβίθια, το χυμό λεμονιού, το ταχίνι, τα μπαχαρικά, λίγο αλάτι, τον κόλιανδρο και το κρεμμύδι και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 3
Βάλτε τα σε ένα μπολ σερβιρίσματος και περιχύστε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ζεσταίνουμε τα ψωμάκια και τα σερβίρουμε μαζί με το χούμους.
Καλή όρεξη!