Ινδικό καρότο biryani: Το biryani είναι ένα γιορταστικό πιάτο στην Ινδία με ρύζι και συνήθως έχει κρέας. Με αυτή την ινδική συνταγή όμως θα κάνετε ένα χορτοφαγικό biryani με λίγες θερμίδες, σε μόλις 25 λεπτά, χρησιμοποιώντας καρότο, μπιζέλια, κάσιους και ινδικά μπαχαρικά. Σερβίρουμε με κόλιανδρο και μικρές κουταλιές γιαούρτι. Απολαύστε το!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
1 πράσινο τσίλι, ψιλοκομμένο (ξεσπορισμένο, αν δεν σας αρέσει πολύ καυτερό)
1 σκελίδα σκόρδο, ξεφλουδισμένη
1 κουταλιά της σούπας garam masala
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
3 καρότα, τριμμένα
2 συσκευασίες (x 200 γραμμάρια) καστανό ρύζι μπασμάτι
150 γραμμάρια κατεψυγμένα μπιζέλια
50 γραμμάρια κάσιους ψητά
κόλιανδρο και γιαούρτι, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
ΒΗΜΑ 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι με μια μεγάλη πρέζα αλάτι και τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 5 λεπτά, μετά προσθέτουμε το τσίλι και ψιλοκόβουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμα. Ρίξτε μέσα τα μπαχαρικά με λίγο νερό και μαγειρέψτε για μερικά λεπτά πριν προσθέσετε τα καρότα και ανακατέψτε καλά.
ΒΗΜΑ 2
Ρίξτε το ρύζι, τα μπιζέλια και τα κάσιους, μετά χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος του κουταλιού σας για να σπάσετε τυχόν σβώλους ρυζιού και συνδυάστε με τα υπόλοιπα υλικά, σκεπάστε και μαγειρέψτε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά. Πασπαλίζουμε από πάνω με τον κόλιανδρο, με λίγο γιαούρτι και μετά σερβίρουμε κατευθείαν από το τηγάνι.
Καλή όρεξη!