Ιταλική Κουζίνα

Κέικ πορτοκαλιού με πολέντα

Κέικ πορτοκαλιού με πολέντα

Κέικ πορτοκαλιού με πολέντα: Ετοιμάστε με αυτή την συνταγή της ιταλικής κουζίνας χωρίς πολύ κόπο ένα καταπληκτικό κέικ. Ενα ζουμερό και φρουτώδες επιδόρπιο με βάση το πορτοκάλι και την πολέντα. Η πολέντα είναι ένα καλαμποκάλευρο, που μοιάζει κάπως σαν σιμιγδάλι και με την κατάλληλη επεξεργασία γίνεται σαν κρεμώδης πουρές. Ενα πολύ αξιόλογο ιταλικό γλυκό, που αξίζει σίγουρα να το δοκιμάσετε!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

250 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο
250 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
4 μεγάλα αυγά
140 γραμμάρια πολέντα
200 γραμμάρια αλεύρι
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
ξύσμα και χυμός 2 πορτοκαλιών (κρατήστε 100ml χυμό για το γλάσο)
Για το γλάσο πορτοκαλιού:
100 ml χυμό πορτοκαλιού
100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160C. Στρώνουμε τη βάση και τις πλευρές μιας στρογγυλής φόρμας για κέικ 23 εκατοστών με λαδόκολλα. Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα και ανακατέψτε καλά. Μόλις ενωθεί το μείγμα, προσθέστε όλα τα ξηρά υλικά και το ξύσμα και το χυμό αφού έχετε κρατήσει τα 100 ml για το γλάσο.

ΒΗΜΑ 2
Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα, απλώστε το ομοιόμορφα και στη συνέχεια μαγειρέψτε για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο του κέικ. Βγάζουμε από το φούρνο και το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσει.

ΒΗΜΑ 3
Για να φτιάξετε το γλάσο, βάζετε το χυμό και τη ζάχαρη σε μια μέτρια κατσαρόλα και τα αφήνετε να βράσουν. Αφήστε το να σιγοβράσει για 5 λεπτά, στη συνέχεια αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει. Περιχύστε το γλάσο πορτοκαλιού πάνω από το κρύο κέικ. Σερβίρουμε με παγωτό λεμόνι.

Καλή όρεξη!