Ινδικό κοτόπουλο shawarma: Προσθέστε με αυτή την ινδική συνταγή ένταση και γοητεία στα σουβλάκια κοτόπουλου με γιαούρτι, ινδικά μπαχαρικά και τσίλι. Αυτό το καπνιστό, γεμάτο γεύση tandoori shawarma (ψητό κοτόπουλο μαριναρισμένο σε γιαούρτι και γενναιόδωρα καρυκευμένο) μπορεί να μαγειρευτεί στο μπάρμπεκιου ή στο φούρνο. Εξαιρετικά νόστιμο και απολαυστικό, αξίζει πραγματικά να το δοκιμάσετε!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 λεμόνια, 1 για τον χυμό, 1 κομμένο σε φέτες για το σερβίρισμα
1 κεσεδάκι (150 γρ) γιαούρτι
4 σκελίδες σκόρδο
1 κομμάτι τζίντζερ, σε μέγεθος αντίχειρα, χοντροκομμένο
1-2 πράσινα τσίλι (ανάλογα με το πόσο καυτερό σας αρέσει)
1 μικρό ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
½ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
1 κουταλάκι αλεσμένο κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού garam masala
16 μπούτια κοτόπουλου, χωρίς πέτσα και κόκαλα
1 μεγάλη πατάτα, κομμένη στη μέση κατά μήκος
6 ψωμάκια νάαν
Εκτέλεση της συνταγής:
ΒΗΜΑ 1
Ρίξτε όλα τα υλικά, εκτός από τις φέτες κοτόπουλου και λεμονιού, σε ένα μπλέντερ με 1 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι και ανακατέψτε μέχρι να γίνει μια λεία πάστα. Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα μπολ ή μεγάλο πλαστικό δοχείο, περιχύνουμε με την πάστα και ανακατεύουμε ώστε το κοτόπουλο να καλυφθεί πλήρως. Καλύψτε και μαρινάρετε για τουλάχιστον 4 ώρες ή έως και 48 ώρες – όσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο.
ΒΗΜΑ 2
Μαγείρεμα στο μπάρμπεκιου:
Ανάψτε ένα μπάρμπεκιου με καπάκι και αφήστε τις φλόγες να σβήσουν. Μόλις τα κάρβουνα αρχίσουν να σβήνουν και να γίνονται στάχτη, μαζέψτε τα στη μία πλευρά και αφήστε λίγα διάσπαρτα στην άλλη. Ξεκινώντας και τελειώνοντας με μισή πατάτα, περάστε όλα τα κομμάτια του κοτόπουλου σε δύο μακριά μεταλλικά σουβλάκια, εναλλάξ με κομμάτια πατάτας, ώστε να είναι πραγματικά συμπαγή. Τοποθετήστε τα σουβλάκια κοτόπουλου στο πλάι του μπάρμπεκιου με τα λίγα μόνο κάρβουνα από κάτω. Κατεβάστε το καπάκι και μαγειρέψτε για 45-50 λεπτά, γυρίζοντάς τα κάθε 15 λεπτά, ή μέχρι να ψηθούν – χωρίστε τα κομμάτια κοτόπουλου στο κέντρο για να ελέγξετε ή χρησιμοποιήστε ένα ψηφιακό θερμόμετρο μαγειρέματος. θα πρέπει να δείχνει 70 C ή περισσότερο. Αφήστε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
ΒΗΜΑ 3
Μαγείρεμα στο φούρνο:
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 220C. Τοποθετήστε το σουβλάκια σε ένα ταψί έτσι ώστε να αιωρείται ή ακουμπήστε μια σχάρα πάνω από ένα ταψί και τοποθετήστε το κοτόπουλο από πάνω. Μαγειρέψτε για 45-55 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί.
ΒΗΜΑ 4
Ζεσταίνουμε τα ψωμάκια naan στο μπάρμπεκιου ή στο φούρνο. Βάλτε τα σουβλάκια στο τραπέζι, κόψτε τα, τυλίξτε τα με τα ζεστά νάαν και σερβίρετε με τις άλλες σαλάτες και φέτες λεμονιού για να στύψετε.
Καλή όρεξη!