Δοκιμάστε αυτή την αυθεντική συνταγή της ινδικής κουζίνας για να ετοιμάσετε ένα παραδοσιακό γεύμα με κοτόπουλο βερίκοκου. Ενα υπέροχο πιάτο με συνδυασμό πικάντικων και γλυκών γεύσεων που έρχονται κατ’ ευθείαν από την ασιατική κουζίνα. Γίνεται πολύ γρήγορα και εύκολα και είναι πάντα επιτυχημένο. Σερβίρουμε πάνω από ρύζι ή κουσκούς.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
½ κιλό τρυφερό κοτόπουλο, κομμένα σε μπουκιές
2 κουταλάκια του γλυκού garam masala
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
αλάτι και μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 ½ φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου
1 φλιτζάνι μαρμελάδα βερίκοκο
¼ φλιτζάνι λευκό ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα καυτερής πιπεριάς (π.χ. ταμπάσκο)
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λάιμ
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Αλείψτε το κοτόπουλο με το garam masala, τη σκόνη σκόρδου, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε στην άκρη. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βάλτε τα κρεμμύδια στο καυτό λάδι μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 5 λεπτά. Προσθέστε τα κομμάτια του κοτόπουλου και ανακατέψτε τα μέχρι να μην είναι πλέον ροζ εξωτερικά, περίπου για 5 λεπτά. Βγάζουμε το μείγμα από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 2
Ρίχνουμε 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου στο τηγάνι και το αφήνουμε να σιγοβράσει. Ξύστε τα καφέ κομμάτια από τον πάτο του τηγανιού. Ρίχνουμε την μαρμελάδα βερίκοκο και το ξύδι. Αραιώστε με τον υπόλοιπο ζωμό κοτόπουλου όσο χρειάζεται για να δημιουργήσετε μια λεία σάλτσα. Προσθέτουμε, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας, την καυτερή σάλτσα. Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και σιγοβράζουμε μέχρι να ψηθεί, περίπου για 10 λεπτά. Ρίχνουμε το ξύσμα λάιμ και το βούτυρο πριν το σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!