Ινδική Κουζίνα

Ινδικό saag aloo

Ινδικό saag aloo

Ινδικό saag aloo. Το saag aloo στα αγγλικά σημαίνει “dark leafy greens” (saag) και ” patatoes” (aloo ) και παρασκευάζεται συνήθως με πράσινα λαχανικά και πατάτες. Με αυτή την ινδική συνταγή θα ετοιμάσετε μια νόστιμη και υγιεινή εκδοχή, χρησιμοποιώντας σπανάκι, τσίλι, τζίντζερ και διάφορα μπαχαρικά. Μπορείτε, αντί για σπανάκι να χρησιμοποιήσετε λαχανικά της αρεσκείας σας. Απολαύστε το!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ, ψιλοκομμένο
500 γραμμάρια πατάτες, κομμένες σε κομμάτια 2εκατοστών
1 μεγάλο κόκκινο τσίλι, ξεσποριασμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
από ½ κουταλάκι του γλυκού σπόρους μαύρης μουστάρδας, σπόρους κύμινου, κουρκουμά
250 γραμμάρια φύλλα σπανακιού

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι, 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες και 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο τζίντζερ και τηγανίζουμε για περίπου 3 λεπτά.

Βήμα 2
Προσθέστε 500 γραμμάρια πατάτες, κομμένες σε κομμάτια 2 εκατοστών, 1 κόκκινο τσίλι ξεσποριασμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες, ½ κουταλάκι του γλυκού σπόρους μαύρης μουστάρδας, ½ κουταλάκι του γλυκού σπόρους κύμινου, ½ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά και ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και συνεχίστε το μαγείρεμα και ανακατεύοντας για 5 λεπτά ακόμη.

Βήμα 3
Προσθέστε λίγο νερό, σκεπάστε και μαγειρέψτε για άλλα 8-10 λεπτά.

Βήμα 4
Βεβαιωθείτε ότι οι πατάτες είναι έτοιμες, τρυπώντας μια με ένα το μαχαίρι και αν είναι, προσθέστε 250 γραμμάρια φύλλα σπανακιού και αφήστε το να μαραθεί στο τηγάνι. Κατεβάζουμε τη φωτιά και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!