Ινδικό βίγκαν μπέργκερ: Μια πολύ ωραία συνταγή της ινδικής κουζίνας για ένα υγιεινό χορτοφαγικό μπέργκερ λαχανικών. Γεμάτο ινδικές γεύσεις που δίνει η ραίτα (ινδικό συνοδευτικό δροσιστικό μικρό πιάτο με βάση το γιαούρτι, στο οποίο προστίθενται λαχανικά, μυρωδικά και μπαχαρικά), το τσάτνεϊ μάνγκο, ο κόλιανδρος και το μείγμα Βομβάης, είναι για ιδανικό για καλοκαιρινό φαγητό. Απολαύστε το!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 βίγκαν μπιφτέκια με φασόλια
¼ κόκκινο κρεμμύδι
¼ αγγούρι
½ μεγάλη ώριμη ντομάτα
¼ μικρό ματσάκι κόλιανδρο
2 ψωμάκια για μπιφτέκι, ολικής αλέσεως, πολύσπορα
2 κουταλιές της σούπας ραίτα
2 κουταλιές της σούπας τσάτνεϊ μάνγκο
20 γραμμάρια Bombay mix (ινδικό πικάντικο μείγμα μπαχαρικών)
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Μαγειρέψτε τα βίγκαν μπιφτέκια φασολιών ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Ψιλοκόβουμε το κόκκινο κρεμμύδι, το αγγούρι, την ντομάτα και τον κόλιανδρο και τα ανακατεύουμε μαζί σε ένα μπολ. Ψήστε ελαφρά τα ψωμάκια για μπιφτέκι. Μοιράστε τη ραίτα, τα μπιφτέκια, το τσάτνεϊ μάνγκο, τη σαλάτα με το κρεμμύδι και το αγγούρι και το μείγμα Bombay σε κάθε ψωμάκι.
Καλή όρεξη!