Ιρλανδική Κουζίνα

Ιρλανδικά ατομικά κέικ black velvet

Ιρλανδικά ατομικά κέικ black velvet

Μια αυθεντική συνταγή της ιρλανδικής κουζίνας για να ετοιμάσετε ατομικά κέικ black velvet.Αυτά τα υπέροχα ιρλανδικά επιδόρπια είναι μια ξεχωριστή απόλαυση, κυρίως στην Ιρλανδία την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου στις 17 Μαρτίου. Ενα πολύ ωραίο γλυκό, πολύ ιδιαίτερο και λαχταριστό, σερβίρεται ιδανικά με σαμπάνια ή ουίσκι.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

100 γραμμάρια μαλακωμένο βούτυρο, συν επιπλέον για το άλειμμα
175 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
1 αυγό
100 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
50 γραμμάρια αμύγδαλα, αλεσμένα
½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
5 κουταλιές της σούπας κακάο, συν λίγο επιπλέον για τη διακόσμηση
150 ml ιρλανδική μπύρα
Για την κρέμα:
200ml κρέμα γάλακτος
25 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
σαμπάνια για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Λαδώνουμε και στρώνουμε τις βάσεις από 6 μικρές φόρμες με λαδόκολλα. Σε ένα μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αυγό, το αλεύρι, τα αλεσμένα αμύγδαλα, τη μαγειρική σόδα, το κακάο και τη μπύρα. Χτυπήστε τα μαζί μέχρι να μην έχουν σβόλους. Μοιράστε το μείγμα ανάμεσα στις φόρμες και ψήστε για 20-25 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και μια οδοντογλυφίδα που τρυπάτε να βγαίνει καθαρή. Αφήστε να κρυώσουν για 15 λεπτά, στη συνέχεια αφαιρέστε από τα φορμάκια και αφήστε να κρυώσουν τελείως – με τον ίδιο τρόπο που ψήθηκαν, μην τα αναποδογυρίσετε.

Βήμα 2
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και πασπαλίζουμε με σαμπάνια (προαιρετικά), μέχρι να πήξει. Ρίξτε μια κουταλιά στο επάνω μέρος κάθε κέικ και πασπαλίστε με μια πινελιά κακάο. Σερβίρουμε με σαμπάνια ή ουίσκι.

Καλή όρεξη!