Ιρλανδικά κέικ δεκαπέντε: Μια γνήσια ιρλανδική συνταγή για ένα παραδοσιακό επιδόρπιο. Το όνομα της συνταγής προέρχεται από το γεγονός ότι συνήθως παρασκευάζεται με 15 μπισκότα digestive, 15 marshmallows και 15 κεράσια γλασέ, τα οποία συνδυάζονται με συμπυκνωμένο γάλα και αποξηραμένη καρύδα. Τα marshmallow είναι ένα είδος γλυκίσματος από χτυπημένη ζάχαρη με επικάλυψη από νισεστέ, που όταν στερεοποιηθούν και πάρουν την τελική τους μορφή έχουν την υφή σφουγγαριού. Απολαύστε τα!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
15 μπισκότα digestive
15 marshmallows
15 γλασέ κεράσια, κομμένα στη μέση
περίπου 200 ml συμπυκνωμένο γάλα
100g αποξηραμένη καρύδα, για επικάλυψη
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα digestive σε ένα μπλέντερ ή σε μια πλαστική σακούλα με έναν πλάστη και μετά τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης. Κόβουμε κάθε marshmallow σε 4 κομμάτια και προσθέτουμε στο μπολ με τα κεράσια και 175ml συμπυκνωμένο γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και να έχουμε ένα κολλώδες μείγμα. Αν είναι πολύ στεγνό, προσθέστε λίγο ακόμα συμπυκνωμένο γάλα.
Βήμα 2
Πασπαλίστε το μεγαλύτερο μέρος της καρύδας πάνω από ένα μεγάλο κομμάτι μεμβράνης (ή αλουμινόχαρτο). Τοποθετήστε το μείγμα από πάνω και πλάθετε σε σχήμα λουκάνικου, περίπου 30 x 5 εκατοστών. Πασπαλίστε με περισσότερη καρύδα από πάνω και τυλίξτε τη μεμβράνη σφιχτά γύρω γύρω, στρίβοντας τις άκρες μεταξύ τους. Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 4-6 ώρες, μετά κόβουμε σε 15 φέτες και σερβίρουμε. Διατηρείται στο ψυγείο έως και 1 εβδομάδα τυλιγμένο σε μεμβράνη.
Καλή όρεξη!