Ιταλικά γεμιστά κολοκυθάκια: Χρησιμοποιείστε αυτή την απλή συνταγή της ιταλικής κουζίνας και γεμίστε τα κολοκυθάκια με κουκουνάρι, λιαστές ντομάτες, τριμμένη φρυγανιά και βότανα. Στη συνέχεια ψήστε τα στο φούρνο και θα έχετε κάνει ένα υπέροχο υγιεινό πιάτο με λαχανικά. Σερβίρετέ τα με όποιο συνδυασμό σαλάτας προτιμάτε. Είναι πεντανόστιμα και ακαταμάχητα!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
4 κολοκυθάκια, κομμένα στη μέση κατά μήκος
3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
ανάμεικτη σαλάτα, για σερβίρισμα
Για τη γέμιση:
50 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά
50 γραμμάρια κουκουνάρι
6 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα και κομμένα σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
6 λιαστές ντομάτες σε λάδι, στραγγισμένες
1 κουταλιά της σούπας φύλλα θυμαριού
25 γραμμάρια παρμεζάνα ή εναλλακτική χορτοφαγική, ψιλοτριμμένη
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 C. Τοποθετήστε τα κολοκυθάκια σε μια στρώση σε ένα ρηχό πυρίμαχο σκεύος, αρκετά σφιχτά μεταξύ τους, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω. Αλείφουμε ελαφρά με λίγο λάδι (1 κουταλάκι του γλυκού) και ψήνουμε για 20 λεπτά.
Βήμα 2
Για να φτιάξετε τη γέμιση, ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και αλατοπιπερώνετε με πολύ μαύρο πιπέρι.
Βήμα 3
Βάζουμε τη γέμιση πάνω από τα κολοκυθάκια και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια και η επικάλυψη να ροδίσει και να γίνει τραγανή. Σερβίρετέ τα ζεστά με ανάμεικτη σαλάτα που προτιμάτε.
Καλή όρεξη!