Δοκιμάστε αυτή την εύκολη σπιτική συνταγή της ιταλικής κουζίνας για γεμιστά τορτελίνια με μοτσαρέλα. Ενα εύκολο πιάτο με αγορασμένα γεμιστά τορτελίνια που συνδυάζονται ιδανικά με μοτσαρέλα και είναι έτοιμο σε λιγότερο από 30 λεπτά. Σε αυτή την συνταγή τα τορτελίνια είναι γεμιστά με σπανάκι και ρικότα, αλλά εσείς μπορείτε να κάνετε την δική σας εκδοχή με γεμιστά τορτελίνια που προτιμάτε.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
750 ml ντοματοπελτέ
Αλάτι και πιπέρι
½ φλιτζάνι χοντροκομμένα φύλλα φρέσκου βασιλικού, συν επιπλέον για το γαρνίρισμα
625 γραμμάρια τορτελίνια με σπανάκι & τυρί ρικότα
150 γραμμάρια τριμμένη μοτσαρέλα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά για 3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν
Βήμα 2
Προσθέστε τον ντοματοπελτέ και 1 φλιτζάνι νερό. αφήνουμε να πάρει μια βράση. Χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια και σιγοβράστε για 10 λεπτά. Ρίχνουμε τον βασιλικό και αλατοπιπερώνουμε κατά τις προτιμήσεις μας. Προσθέστε τα τορτελίνια και συνεχίστε το μαγείρεμα για 3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν
Βήμα 3
Πασπαλίζουμε με μοτσαρέλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο γκριλ για 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να λιώσει το τυρί. Πασπαλίζουμε με επιπλέον φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε αμέσως με πράσινη σαλάτα
Συμβουλή του Σεφ:
Μπορείτε να αγοράσετε και να χρησιμοποιήστε οποιαδήποτε φρέσκα γεμιστά τορτελίνια προτιμάτε.
Καλή όρεξη!