Ιταλική Κουζίνα

Ιταλική πίτα με κοτόπουλο και κολοκύθα

Ιταλική πίτα με κοτόπουλο και κολοκύθα

Μια εξαιρετική συνταγή της ιταλικής κουζίνας για πίτα με κοτόπουλο και κολοκύθα. Μια φινετσάτη συνταγή, που γίνεται πολύ απλά και γρήγορα χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις και με πολύ εντυπωσιακό και νόστιμο αποτέλεσμα. Η πρωτοτυπία της είναι ότι παρακάμπτει την μπεσαμέλ πάνω από το κοτόπουλο και χρησιμοποιεί απλωμένες φέτες ψωμιού. Δοκιμάστε την και είναι σίγουρο ότι θα σας ικανοποιήσει απόλυτα!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
8 μεγάλα φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου χωρίς πέτσα, κομμένα στα τέσσερα
Πανσέτα σε κύβους, 130 γραμμάρια
1 μεγάλη κολοκύθα (περίπου 900 γραμμάρια), ξεφλουδισμένη, ξεσποριασμένη και κομμένη σε κύβους 2,5 εκατοστών
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη σε λεπτές φέτες
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη μαντζουράνα
200 ml κόκκινο κρασί
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλεύρι
2 κονσέρβες ντομάτα πάστας
2 κουταλιές της σούπας ζελέ φραγκοστάφυλου ή κράνμπερι
Σκορδόψωμο ή απλό ψωμί
3 κουταλιές της σούπας φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και ψήνουμε το κοτόπουλο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Ανασηκώστε το σε ένα πιάτο με μια τρυπητή κουτάλα. Ρίξτε την πανσέτα, τη κολοκύθα και το κρεμμύδι στο τηγάνι και μαγειρέψτε σε δυνατή φωτιά για περίπου 8 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν. Ξαναβάλτε το κοτόπουλο, προσθέστε το σκόρδο και τη μαντζουράνα και μαγειρέψτε για 1 λεπτό. Κρατήστε 2 κουταλιές της σούπας από το κρασί και μετά ρίξτε το υπόλοιπο στο τηγάνι και αφήστε τα να βράσουν για 5 λεπτά.

Βήμα 2
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το κρατημένο κρασί μέχρι να ομογενοποιηθεί. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με τις ντομάτες και τον χυμό τους, το ζελέ και λίγο αλατοπίπερο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, μισοσκεπάζουμε με καπάκι και σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα. (Για να το ετοιμάσετε εκ των προτέρων, ψύξτε και αφήστε το να κρυώσει σε αυτό το σημείο μέχρι μια μέρα πριν. Μπορείτε επίσης να το καταψύξετε για έως και ένα μήνα. Για να το σερβίρετε, ζεσταίνετε μέσα στην κατσαρόλα και μετά συνεχίστε με το βήμα 3).

Βήμα 3
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220C. Κόψτε το ψωμί σε πολύ λεπτές φέτες και τοποθετήστε το πάνω από το τηγάνι (ή σε ένα πυρίμαχο σκεύος), έτσι ώστε να επικαλύπτονται άνετα. Περιχύστε την τελευταία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο πάνω από το ψωμί και πασπαλίστε με την παρμεζάνα και λίγο αλεσμένο μαύρο πιπέρι. Ψήνουμε ακάλυπτα για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε κατευθείαν από την κατσαρόλα.

Καλή όρεξη!