Δείτε αυτή την συνταγή της ιταλικής κουζίνας και φτιάξτε μια περίτεχνη σαλάτα με τραγανή πανσέτα. Ενα πολύ νόστιμο πιάτο, που μπορείτε να το ετοιμάσετε πολύ εύκολα, προσθέτοντας απλά λίγη τραγανή παντσέτα πάνω σε μια πολύχρωμη σαλάτα από αγκινάρες, τυρί μοτσαρέλα, ντομάτες και βασιλικό. Γρήγορη, εύκολη, νόστιμη και εντυπωσιακή. Απολαύστε την!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
6 φέτες πανσέτα
2 μπάλες μοτσαρέλα, κομμένες σε κομμάτια
6-8 ντομάτες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
1 βάζο (285 γραμμάρια) αγκινάρες σε λάδι, στραγγισμένη
1 μεγάλη χούφτα φύλλα βασιλικού
χωριάτικο ψωμί, για σερβίρισμα
Για το ντρέσινγκ:
1 κρεμμύδι εσαλότ, ψιλοκομμένο
3-4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2-3 κουταλιές της σούπας ξύδι σέρι
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε τις πανσέτες και από τις δύο πλευρές για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές. Τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Ανακατεύουμε τα υλικά του ντρέσινγκ και αλατοπιπερώνουμε.
Βήμα 2
Τοποθετήστε τη μοτσαρέλα, τις ντομάτες και τις αγκινάρες σε ένα πιάτο σερβιρίσματος. Κόψτε τις πανσέτες σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς και σκορπίστε τις από πάνω, μαζί με τα φύλλα βασιλικού. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και σερβίρουμε με χωριάτικο ψωμί.
Καλή όρεξη!