Το Ιταλικό ριζότο με κολοκυθάκια και φασκόμηλο είναι μια πανδαισία από γεύσεις και αρώματα που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Η κρεμώδης σάλτσα με το αρωματικό φασκόμηλο και το πικάντικο άρωμα του σκόρδου συνδυάζονται τέλεια με τη γλυκιά γεύση των κολοκυθιών και το ζουμερό ριζότο. Αυτή η συνταγή είναι ένας ενδιαφέρων συνδυασμός μεσογειακών γεύσεων και ιταλικής κουζίνας, δημιουργώντας ένα μοναδικό πιάτο που θα σας μείνει αξέχαστο. Αν ψάχνετε για μια συνταγή που θα εντυπωσιάσει τους φίλους και την οικογένειά σας με την πολυπλοκότητα των γεύσεων και των αρωμάτων, το Ιταλικό ριζότο με κολοκυθάκια και φασκόμηλο είναι η τέλεια επιλογή. Απολαύστε αυτό το νόστιμο και μοναδικό πιάτο στο σπίτι σας και δημιουργήστε μια αξέχαστη εμπειρία γεύσης και αρωμάτων.
Υλικά συνταγής:
2 κολοκυθάκια, κομμένα σε κύβους
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
1 κουταλάκι της σούπας φασκόμηλο, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ριζότο
3 κούπες ζωμό κοτόπουλου
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής:
Βήμα 1:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, θερμαίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 2:
Προσθέτουμε τα κομμένα κολοκυθάκια και σοτάρουμε για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα. Προσθέτουμε το ριζότο και ανακατεύουμε καλά για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου, το φασκόμηλο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσει.
Βήμα 3:
Μειώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το ριζότο να βράζει για 20-25 λεπτά, ανακατεύοντας περιοδικά, μέχρι να μαγειρευτεί το ριζότο και να απορροφήσει τον ζωμό. Αν το ριζότο φαίνεται ξηρό, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμα ζωμό κοτόπουλου μέχρι να φτάσουμε στην επιθυμητή υφή.
Βήμα 4:
Απομακρύνουμε το ριζότο από τη φωτιά και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά. Σερβίρουμε το Ιταλικό ριζότο με κολοκυθάκια και φασκόμηλο ζεστό, στολίζοντάς το με φρέσκα φύλλα βασιλικού και παραδοσιακά ξυλοκάρβουνα.
Καλή όρεξη!