Ιταλική Κουζίνα

Ιταλικό τοστ (jaffle) με τυρί και σάλτσα μπολονέζ

Ιταλικό τοστ (jaffle) με τυρί και σάλτσα μπολονέζ

Ο τέλειος λόγος για να αποθηκεύσετε λίγη μπολονέζ που σας έχει περισσέψει. Με αυτή την ιταλική συνταγή θα ετοιμάσετε τοστ (jaffle) με τυρί και σάλτσα μπολονέζ. Αυτά τα τυρώδη τοστάκια είναι μια λιχουδιά και φτιάχνουν εύκολα γεύματα το Σαββατοκύριακο. Τα παιδιά θα τα λατρέψουν, το ίδιο κι εσείς!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

ΤΟΣΤ JAFFLE
1 1/3 φλιτζάνι (330 γραμμάρια) εύκολη σάλτσα μπολονέζ (συνταγή παρακάτω) ή χρησιμοποιήστε υπολείμματα της δικής σας σάλτσας
8 φέτες χοντρές κομμένες λευκό ψωμί ή ψωμί ολικής αλέσεως
4 κουταλιές της σούπας (80γραμμάρια) βούτυρο
8 νόστιμες φέτες τυριού της αρεσκείας σας
ΕΥΚΟΛΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΟΛΟΝΕΖ
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
400 γραμμάρια άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
2 x 400 γραμμάρια κουτάκια ντομάτες σε κύβους
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
Τριμμένη παρμεζάνα, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση της συνταγής:

JAFFLE ΜΠΟΛΟΝΕΖ
Βήμα 1
Προθερμάνετε μια μηχανή ζαφλών (jaffle maker). Εάν χρησιμοποιείτε τη σάλτσα μπολονέζ που έχει απομείνει, βάλτε τη σε θερμοκρασία δωματίου ή ζεστάνετέ την ελαφρά στο φούρνο μικροκυμάτων σας
Βήμα 2
Απλώστε κάθε κομμάτι ψωμιού και στις δύο πλευρές με βούτυρο
Βήμα 3
Μοιράστε ομοιόμορφα, πάνω από 4 φέτες ψωμί τη σάλτσα μπολονέζ, απλώνοντας μέχρι να 1 εκατοστό από την άκρη. Στη συνέχεια, προσθέστε 2 φέτες τυριού σε κάθε τοστ και στη συνέχεια προσθέστε από πάνω το υπόλοιπο ψωμί
Βήμα 4
Μαγειρεύοντας σε 2 παρτίδες, τοποθετήστε το ψωμί με γέμιση μπολονέζ στον παρασκευαστή ζαφλών και μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί. Σερβίρετε με ντοματίνια και φύλλα βασιλικού, αν σας αρέσει.

ΕΥΚΟΛΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΟΛΟΝΕΖ
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Μεταφέρετέ τα σε ένα πιάτο
Βήμα 2
Προσθέστε το υπόλοιπο λάδι και τον κιμά στο τηγάνι. Μαγειρέψτε, σπάζοντας τον κιμά με μια ξύλινη κουτάλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει
Βήμα 3
Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τη ρίγανη και τις ντομάτες. Καρυκέψτε με αλάτι και πιπέρι βάσει της προτίμησής σας. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε, μερικώς σκεπασμένο και ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 1 ώρα.
Βήμα 4
Απολαύστε αυτή τη σάλτσα μπολονέζ με τα αγαπημένα σας ζυμαρικά πασπαλισμένα με τριμμένη παρμεζάνα.

Καλή όρεξη!