Αμερικάνικη Κουζίνα

Κέικ με σαγκουίνι

Κέικ με σαγκουίνι

Κέικ με σαγκουίνι: Μια εξαιρετική συνταγή της αμερικάνικης κουζίνας που θα σας βοηθήσει να ετοιμάσετε αυτό το καταπληκτικό και μοντέρνο κέικ με σαγκουίνι, κρέμα γάλακτος και γλάσο σαγκουινιού. Διακοσμήστε το με φιστίκια Αιγίνης και ζαχαρωμένη φλούδα από σαγκουίνι. Ενα νόστιμο, λαχταριστό και εντυπωσιακό γλυκό, που θα το λατρέψουν όλοι!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

150 γραμμάρια βούτυρο ανάλατο, μαλακωμένο, συν επιπλέον για τη φόρμα
250 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
3 μέτρια αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
250 γραμμάρια αλεύρι
1 ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
¼ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
½ κουταλάκι του γλυκού ψιλό θαλασσινό αλάτι
100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά
3 σαγκουίνια, ψιλοκομμένα, με το ξύσμα χωριστά
3 κουταλιές της σούπας φιστίκια Αιγίνης, για διακόσμηση (προαιρετικά)
ζαχαρωμένη φλούδα, για διακόσμηση (προαιρετικά)
Για το γλάσο:
170 γραμμάρια ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
2-3 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180 C και αλείφουμε με βούτυρο μια φόρμα 1 λίτρου.

Βήμα 2
Χτυπάμε σε ένα μπολ το βούτυρο και τη ζάχαρη για 8 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν πολύ. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. Προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι, μετά την κρέμα γάλακος και το ξύσμα. Αδειάστε το μείγμα με ένα κουτάλι στη φόρμα και ψήστε στο κέντρο του φούρνου για 45-50 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στη μέση. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς μέσα στο ταψί και στη συνέχεια το βγάζουμε σε μια σχάρα να κρυώσει εντελώς.

Βήμα 3
Για να φτιάξετε το γλάσο, ανακατεύετε τη ζάχαρη και τον χυμό και απλώστε το με ένα κουτάλι πάνω στο κέικ. Πασπαλίστε από πάνω με τα φιστίκια Αιγίνης και την ζαχαρωμένη φλούδα. Διατηρείται σε αεροστεγές δοχείο για έως και τρεις ημέρες.

Σημείωση του Σεφ:
Για να φτιάξετε τη δική σας ζαχαρωμένη φλούδα, ξεφλουδίσετε 2 σαγκουίνια, και μετά κόψτε τη φλούδα σε λεπτές λωρίδες. Ρίξτε 200 γραμμάρια ζάχαρη σε μια κατσαρόλα με 200 ml νερό και ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέστε τις λωρίδες της φλούδας και σιγοβράστε για 15 λεπτά. Αφαιρέστε τη ζαχαρωμένη φλούδα από το σιρόπι ζάχαρης, χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα, και μεταφέρετε σε ένα κομμάτι λαδόκολλας. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Καλή όρεξη!