Κινέζικο γλυκόξινο χοιρινό: Μια αυθεντική συνταγή της κινέζικης κουζίνας για ένα παραδοσιακό ασιατικό γεύμα που σερβίρεται στα κινέζικα εστιατόρια. Ενα υπέροχο πικάντικο πιάτο με γλυκόξινο χοιρινό, που γίνεται πανεύκολα! Όλοι όσοι το δοκιμάζουν το λατρεύουν. Μπορείτε να προσθέσετε λαχανικά stir fry της επιλογής σας.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κουτάκι (400 γραμμάρια) κομματάκια ανανά
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1/3 φλιτζάνι νερό
1/3 φλιτζάνι κέτσαπ
2 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας με μειωμένο νάτριο
1 κιλό χοιρινό φιλέτο, κομμένο σε λωρίδες 4 x 0,5 εκατοστών
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας λάδι κανόλα
1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
Ζεστό μαγειρεμένο ρύζι
Σουσάμι, προαιρετικά
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Στραγγίστε τον ανανά, κρατώντας τα υγρά. Αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το κορν φλάουερ, την καστανή ζάχαρη, το αλάτι, το τζίντζερ και το πιπέρι. Προσθέστε το νερό, το κέτσαπ, το ξύδι, τη σάλτσα σόγιας και τα κρατημένα υγρά του ανανά και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ, τσιγαρίζουμε το χοιρινό και το κρεμμύδι σε λάδι για 4-8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατέψτε το μείγμα χυμού ανανά και ρίξτε το στο τηγάνι. Αφήστε να πάρουν μια βράση. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά ή μέχρι να πήξει.
Βήμα 3
Προσθέστε την πράσινη πιπεριά και τα κρατημένα κομμάτια του ανανά. Χαμηλώστε τη φωτιά. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Σερβίρουμε με ρύζι και αν θέλουμε σουσάμι.
Καλή όρεξη!