Δοκιμάστε αυτή την υπέροχη συνταγή της κινέζικης κουζίνας για να μαγειρέψετε τόφου ma po. Ενα νόστιμο πιάτο με χαρακτηριστική ασιατική γεύση και αρώματα που παίρνει από το πλούσιο μείγμα μπαχαρικών και από τον συνδυασμό τόφου και φασολιών. Μπορείτε να ρυθμίσετε το πόσο πικάντικο είναι ελέγχοντας και διαφοροποιώντας το πιπέρι καγιέν. Θα σας αρέσει οπωσδήποτε!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
120 γραμμάρια χοιρινό κιμά
2 κουταλιές της σούπας ξηρό κρασί σέρι
1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουερ
½ κουταλιά της σούπας μαύρα φασόλια που έχουν υποστεί ζύμωση, ξεπλυμένα και πολτοποιημένα
½ κουταλιά της σούπας πάστα τσίλι με σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
½ κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
1 πακέτο (400 γραμμάρια) τόφου, στραγγισμένο και κομμένο σε κύβους
1 φλιτζάνι κατεψυγμένα πράσινα μπιζέλια
½ φλιτζάνι ζωμό κότας
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουερ, αναμεμειγμένο με ίσα μέρη νερού
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Σε ένα μικρό μπολ, βάλτε τον χοιρινό κιμά, το σέρι και το 1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουερ. Αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 2
Σε ένα άλλο μικρό μπολ, βάλτε μαζί τα μαύρα φασόλια, την πάστα τσίλι, το πιπέρι καγιέν, τη σάλτσα σόγιας, το σκόρδο και το τζίντζερ. Τα αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 3
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Εάν το χοιρινό είναι άπαχο, προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας λάδι. Μαγειρέψτε τον χοιρινό κιμά μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα. Προσθέτουμε το μείγμα μαύρων φασολιών, το τόφου και τον αρακά. Ρίχνουμε μέσα το ζωμό κοτόπουλου και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Προσθέστε το διαλυμένο με νερό κορν φλάουερ και μαγειρέψτε μέχρι να πήξει.
Καλή όρεξη!